Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τηλεόραση

Η 21η Νοεμβρίου έχει οριστεί, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 1996, ως η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, αναγνωρίζοντας έτσι τον σημαντικό ρόλο και την επίδραση των τηλεοπτικών προγραμμάτων στην κοινωνία, ανεξάρτητα από τη συσκευή μετάδοσής τους.

Στόχος της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεόρασης είναι η ενθάρρυνση της ελεύθερης διακίνησης ποιοτικών τηλεοπτικών προγραμμάτων που προάγουν τον πολιτισμό, την οικονομία, την κοινωνία και ενισχύουν την πολυφωνία. Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης αποτελεί γιορτή για το σημαντικό αυτό μέσο και τη φιλοσοφία που αντιπροσωπεύει ως σύμβολο επικοινωνίας και παγκοσμιοποίησης, στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.  

Θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεόρασης είναι η αρχή της Προσβασιμότητας και φέρνει στο επίκεντρο την υποχρέωση και τη δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων μερών, για σταδιακή αύξηση του ποσοστού των τηλεοπτικών προγραμμάτων που είναι προσβάσιμα σε όλο το κοινωνικό σύνολο, χωρίς αποκλεισμούς, και ανεξάρτητα από τυχόν οπτική ή ακουστική αναπηρία κάποιων συμπολιτών μας.

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου δίνει ιδιαίτερη σημασία σε θέματα προσβασιμότητας και ως εκ τούτου, ενθαρρύνει και παροτρύνει συνεχώς τους πάροχους υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων να καθιστούν προοδευτικά ολοένα και περισσότερο προσβάσιμες τις υπηρεσίες τους, σε άτομα με οπτική και ακουστική αναπηρία.

Το φετινό επετειακό σποτ για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, παραγωγής των  EGTA, ACT, The Global TV Group: