Τηλεόραση Ραδιόφωνο
jyt

Σύμφωνα με πληροφορίες του ant1live βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη υπηρειακή σύσκεψη στο προεδρικό για το θέμα των αποτελεσμάτων της έρευνας Cyprus Confidential.

Στη σύσκεψη παίρνουν μέρος ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Υπουργός Οικονομικών Μακής Κεραυνός και η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου.

Όπως είχε δηλώσει το Σάββατο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, έλαβε θετική απάντηση από τρίτη χώρα με εμπειρία στη διαχείριση θεμάτων όπως αυτά που προέκυψαν από την έρευνα Cyprus Confidential του ICIJ και αναμένεται η κάθοδος στην Κύπρο ομάδας εμπειρογνωμόνων για να ενισχύσει τις κυπριακές Αρχές στη διερεύνηση των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Σημειώνεται ότι το θέμα της έρευνας «Cyprus Confidential» και τα «παραθυράκια» στο χρηματοπιστωτικό σύστημα περιλαμβάνεται και στην ατζέντα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτή την εβδομάδα στο Στρασβούργο μεταξύ 20 και 23 Νοεμβρίου. 

Η έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ-International Consortium of Investigative Journalists) θα τεθεί και ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της κυπριακής Βουλής ως έκτακτο θέμα, την ερχόμενη Τετάρτη.