Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αυτή είναι η τρομακτική στιγμή που ένα επιβατικό αεροπλάνο αναπηδά ανεξέλεγκτα στον διάδρομο κατά τη διάρκεια της προσγείωσης σε ένα ισπανικό θέρετρο.

Το αεροσκάφος της Canaryfly μετέφερε επιβάτες από τη Γκραν Κανάρια στο Λανζαρότε όταν αντιμετώπισε δυσκολίες κατά την προσγείωση.

Τα πλάνα που κατέγραψε μια κάμερα που βλέπει τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο César Manrique έδειξαν το αεροπλάνο καθώς πλησίαζε για να προσγειωθεί.

Όμως οι επιβάτες σύντομα αντιλήφθηκαν ότι δεν επρόκειτο για μια συνηθισμένη προσγείωση. Μόλις οι τροχοί ακούμπησαν στην άσφαλτο, το αεροπλάνο άρχισε να αναπηδά ανεξέλεγκτα.

Από την πρώτη αναπήδηση το αεροπλάνο σηκώθηκε στον αέρα και η μύτη του έγειρε προς τα εμπρός. Αναπήδησε ξανά και η μύτη έγειρε ακόμη περισσότερο προς τα εμπρός.

Με την τρίτη αναπήδηση, το αεροπλάνο πετάγεται ψηλά στον αέρα, παίρνει κλίση και στρίβει πριν ο πιλότος προσπαθήσει να το προσγειώσει ξανά.

Ωστόσο, αναπηδά ξανά στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα ο πιλότος να ματαιώσει την προσγείωση και να πετάξει πάλι προς τον ουρανό πάνω από το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Canarian Weekly, ο πιλότος έκανε κύκλους πάνω από το νησί.

Στη δεύτερη προσπάθεια, ο πιλότος προσγείωσε με επιτυχία το αεροσκάφος. Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο καθώς από το αεροδρόμιο της Σκιάθου στην Ελλάδα, μέχρι το Lukla στο Νεπάλ, υπάρχουν κάποιοι διάδρομοι προσγείωσης σε όλο τον κόσμο που δυσκολεύουν ακόμα και τους πιο έμπειρους πιλότους.

Πηγή: protothema.gr