Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αυξάνονται οι συλλήψεις μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν στον Πουρνάρα αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 35 πρόσωπα, 28 εξ αυτών είναι αφρικανικής καταγωγής ενώ οι υπόλοιπο είναι Σύροι.

Η αστυνομία προχωρά με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τις ποινικές υποθέσεις εναντίον των πιο πάνω προσώπων, ενώ ταυτόχρονα τροχοδρομείται και η απέλαση τους.

Υπενθυμίζεται πως τα αίματα άναψαν για ασήμαντη αφορμή όταν μια μπάλα ποδοσφαίρου πήγε από την πλευρά των Σύρων, στο μέρος όπου βρίσκονταν Αφρικανοί οι οποίοι αντί να την επιστρέψουν, την τρύπησαν.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν οκτώ πρόσωπα.

Τυχαίο περιστατικό-Όλα επανήλθαν στην ομαλότητα λέει εκπρόσωπος του Πουρνάρα

Υπάρχει ηρεμία στον Πουρνάρα όπως τις προηγούμενες ημέρες, ανέφερε στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Εκπρόσωπος της Διαχειρίστριας Εταιρείας Στέφανος Σπανέας.

«Το περιστατικό ήταν τυχαίο, δεν υπήρχε προηγούμενο πρόβλημα για να δημιουργηθούν νέα περιστατικά».

Μετά τη λήξη του συγκεκριμένου γεγονότος, όλα προχωρούν με ομαλότητα, συνεχίζονται οι διαδικασίες κανονικά, αποδεσμεύονται άτομα και έρχονται καινούρια.

Για τους 35 συλληφθέντες έχει ξεκινήσει τάχιστα η διαδικασία ασύλου και θα ακολουθηθούν όλες οι νενομισμένες ενέργειες.

Σήμερα το πρωί στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα»,, είπε ο κ. Σπανέας, βρίσκονταν 990 άτομα.

Υπογράφηκαν 28 διατάγματα για απέλαση των συμμετεχόντων στα επεισόδια

Υπογράφηκαν τώρα 28 διατάγματα για κράτηση και απέλαση ως συνιστώσες απειλές για δημόσια σχετικά με τα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, είπε η Μαργαρίτα Κυριάκου Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Θα μεταφερθούν από το Πουρνάρα στη Μενόγεια ούτω ώστε να προχωρήσει η ενεργοποίηση της διαδικασίας απέλασης τους, τις επόμενες μέρες.