Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθξγ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας μετά τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Κέντρο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά, το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαδικασίες για απέλαση όσων αποδειχτεί ότι εμπλέκονται.

«Εξετάζεται η υπόθεση και για όσους διαφανεί ότι έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για απέλαση τους» τόνισε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία από τα επεισόδια τραυματίστηκαν οκτώ πρόσωπα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, ακολούθως αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών έλαβαν εξιτήριο.

Οι αρχές προχώρησαν χθες στην σύλληψη 33 προσώπων που εμπλέκονταν στην συμπλοκή εναντίον των οποίων διερευνάται υπόθεση οχλαγωγίας και συμπλοκής.

Υπενθυμίζεται ότι στα επεισόδια εμπλέκονταν πέραν των 50 Αφρικανών, και κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες πιάστηκαν στα χέρια και αντάλλαζαν πέτρες προκαλώντας αναστάτωση.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσαν για επιβολή της τάξης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφόρηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται έχει δώσει οδηγίες στην Υπηρεσία Ασύλου και έχουν μετακινηθεί επιπλέον εξεταστές αιτήσεων ασύλου από τα κεντρικά γραφεία στο «Πουρνάρα».

Οι οδηγίες είναι μέχρι το τέλος της ημέρας να εξεταστούν οι αιτήσεις όλων των ατόμων που εμπλέκονται στα ψεσινά επεισόδια, ώστε να συλληφθούν και να απελαθούν.