Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θγ

Δια παντός αποβολή έξι ελληνοκύπριων μαθητών από σχολείο της Πάφου που φέρονται να εμπλέκονται σε επεισόδιο το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο μαθητών. Ανάμεσά τους και ο μαθητής που έριξε καρέκλα σε καθηγητή τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον καθηγητικό σύλλογο μετά από τη συνεχιζόμενη εμπλοκή των έξι μαθητών σε περιστατικά παραβατικότητας, με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1 να αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε εμπλοκή και σε επεισόδιο με Σύρους συμμαθητές τους.

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας κα. Έρνη Σισμάνη Παπακώστα, οι συγκεκριμένες συνεχείς παραβάσεις δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα που μπορεί να το λύσει ο εκπαιδευτικός στην τάξη ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κάποια παιδιά χρήζουν θεραπείας».

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος δήλωσε πως «πρέπει αυτά τα παιδιά να ενταχθούν σε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα φοίτησης όπου θα υπάρχουν όλες οι υποστηρικτικές υπηρεσίες άμεσα προσβάσιμες».

«Δυστυχώς έχουμε απανωτά φαινόμενα βίας και παραπόνων που δεν μας αφήνουν περιθώριο σε κανέναν από μας να μείνουμε απαθείς. Πρέπει να ασχοληθούμε με τα θέματα γιατί υπάρχουν και χειρότερα αν δεν τα αντιμετωπίσουμε γρήγορα» είπε ο Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης κ. Λοΐζος Κωνσταντίνου.

 

Αλλεπάλληλες καταγγελίες

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στο Υπουργείο Παιδείας και την Αστυνομία οι πολυάριθμες καταγγελίες από γονείς για άσκηση βίας εναντίον των παιδιών τους. Οι καταγγελίες αυτές τυγχάνουν πλήρης διερεύνησης σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας κ. Χρίστο Ανδρέου.

Υπό διερεύνηση από χθες είναι άλλες δύο καταγγελίες. Μητέρα στην ελεύθερη Αμμόχωστο κατήγγειλε ότι άγνωστη γυναίκα έσπρωξε το παιδί της στην πλάτη και το κλώτσησε στο πόδι, έξω από το Δημοτικό όπου φοιτά, ενώ γονέας κατήγγειλε στην Αστυνομία Βοηθό Διευθυντή σε Γυμνάσιο, ότι άρπαξε από τα μαλλιά τον ηλικίας 13 ετών γιό του. Το συμβάν έγινε στο πρώτο διάλειμμα όταν ο μαθητής ήταν στο προαύλιο του σχολείου. Με το γονέα του να ισχυρίζεται ότι υπήρξαν παρόμοια περιστατικά και τις προηγούμενες ημέρες. Ενώ Βοηθός Διευθυντής υποστηρίζει ότι προσπάθησε να παρέμβει σε καβγά μεταξύ του 13χρονου και ενός συμμαθητή του.

Σε καταγγελία προχώρησε χθες και εκπαιδευτικός που διδάσκει σε Λύκειο της Λεμεσού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Αστυνομία, δέχθηκε απειλές από τον πατέρα μαθήτριας του, ο οποίος και αναμένεται να κληθεί για ανάκριση.