Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μπορεί το σχέδιο κτίΖΩ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο, τα προβλήματα των κυβερνητικών οικισμών συνεχίζουν να υφίστανται. Προσφυγικές πολυκατοικίες χωρίς ανελκυστήρες, και χίλιες 100 περίπου οικογένειες στην Λευκωσία δεν μπορούν να συνδεθούν με αποχετευτικό σύστημα.

1,100 οικογένειες σε προσφυγικούς συνοικισμούς στη Λευκωσία δεν μπορούν να συνδεθούν με το αποχετευτικό σύστημα αν και πληρώνουν αποχετευτικά τέλη, με τη δυσοσμία σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι αφόρητη.

Το θέμα εξέτασε εκτάκτως σήμερα η επιτροπή προσφύγων, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε αυτοψία σε συνοικισμούς στα Λατσιά.

«Πρέπει να συντομότερο δυνατό να αρχίσει η σύνδεση αυτών των κατοικιών μας έχει τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα  από το ΣΑΛ το οποίο θεωρούμε πάρα πολύ χρονοβόρο και τους ζητήσαμε να κάνουν ότι είναι δυνατόν», είπε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής προσφύγων Νίκος Κέττηρος.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία, των προσφύγων, λόγω απουσίας ανελκυστήρων σε προσφυγικές πολυκατοικίες.

Όπως λέχθηκε από τον  εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπερήλικες πρόσφυγες, καλούν την πυροσβεστική για να τους ανεβάσουν τα ψώνια τους.

«Καλούμε την κυβερνητική πλευρά  να επιδείξει περισσότερη ευελιξία αλλά και ευαισθησία  και παράλληλα με τις κατεδαφίσεις και αναδομήσεις  να προσχωρήσει  με την τοποθέτηση ανελκυστήρων εκεί και όπου υπάρχει άμεση ανάγκη, ανέφερε η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Ρίτα Σούπερμαν»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Κέττηρος, απομένουν 206 πολυκατοικίες για να εξοπλιστούν με ανελκυστήρες, αφού η προηγούμενη Κυβέρνηση τοποθέτησε μόνο 22 ανελκυστήρες σε δέκα χρόνια.