Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Αυτός είναι ο κύριος Σταύρος Χριστοδούλου. Ετών… εκατό. Ο κύριος Σταύρος γεννήθηκε το 1923 και στις 14 Οκτωβρίου γιόρτασε ένα αιώνα ζωής έχοντας στο πλάι του όλα τα μέλη της οικογένειας του.

Νωρίς το πρωί συναντήσαμε τον κ. Σταύρο στην οικία του στο χωριό Σιά της Επαρχίας Λευκωσίας. Το πρώτο πράγμα που τον ρωτήσαμε, ήταν να μας πει ο μυστικό της μακροζωίας, αλλά και πως είναι η καθημερινότητα του.

«Το μυστικό της μακροζωίας πρώτα - πρώτα είμαστε του Ηλία Πέτρου της δίαιτας. Άλατα πολλά εν τρώμε, τιανιτά εν τρώμε, αυτά όλα και έξω η ζωή στα περβόλια», ανέφερε ο κύριος Σταύρος Χριστοδούλου.

Μεγάλη του αγάπη, το περιβόλι και τα χωράφια του. Εκεί όπου μεγάλωσε και ανέθρεψε τα εφτά του παιδιά.

 «Πιο έντονα θυμούμαστε και είχε έτσι βάσανο τον καιρό που ήμασταν παντρεμένοι και είχαμε 2-3 παιδιά και εβουρούσαν μια ποτζι, μια ποδά να παν να τους σάσεις, να τους βουρήσεις, ήταν βάσανο που ήταν έτσι μικροί στην ηλικία», επισήμανε ο κ. Σταύρος.

Ο κ. Σταύρος γύρω στις έξι με έξι και τριάντα το πρωί, ξεκινά με το τρακτέρ για το περιβόλι του.

Στην επιστροφή κάνει πρώτα ένα σταθμό στο καφενείο του χωριού για καφεδάκι και ξεκούραση. Και πάντα στο πρόγραμμα του υπάρχει και δεύτερη επίσκεψη στο χωράφι του λίγο πριν το σούρουπο.

Στο πλευρό του για 74 ολόκληρα χρόνια η σύζυγός του Ελπινίκη, η οποία όπως μας αναφέρουν χαμογελώντας,  παρολίγον να γεννήσει ένα από τα παιδιά τους στο χωράφι.

«Επίαμε να θερίσουμε και είδα σημάδι, λαλεί μου είδα σημάδι. Ε άτε να πάμε πίσω, όι λαλεί μου, έμεινε λίο να θερίσουμε και να φιούμε, εθερίσαμεν το ήρταμε έσσο τζαι εγέννησε»

Η οικογένεια αποτελείται από εφτά παιδιά, δεκαεφτά εγγόνια και εφτά δισέγγονα. Κάτι που κάνει τον κύριο Σταύρο τον πιο ευρτυχισμένο άνθρωπο του κόσμου. Αν και έχει ένα παράπονο από τα δισέγγονα του. Δεν ανέβηκαν ακόμη τα σκαλιά της εκκλησίας.