Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ενημερώθηκε για τις απόψεις των δύο πλευρών για το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης στον ΟΚΥπΥ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτης Ματθαίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Ματθαίου, κατά τη συνάντηση δεν έγινε κάποια διαβούλευση ή διαπραγμάτευση για προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα. Ο Γενικός Διευθυντής κάλεσε τις δύο πλευρές να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΟΚΥπΥ και εκπρόσωποι της ΠΑΣΥΔΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Ματθαίου δεν υπάρχει κάποια άλλη συνάντηση προγραμματισμένη προς το παρόν, ενώ η προγραμματισμένη απεργία για την Τετάρτη ισχύει κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι έξι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ επιβεβαίωσαν την Παρασκευή την απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, στις 25 Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας την άρνηση του Οργανισμού να προχωρήσει στη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν προσληφθεί από τον ΟΚΥπΥ από την ημέρα που έχει δημιουργηθεί ο Οργανισμός.

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι ο κ. Αργυρίδης, Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, ξεκαθάρισε ότι για την Τετάρτη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας σε όλους τους τομείς, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψει οποιαδήποτε απρόσμενο και δυσάρεστο συμβάν.  

Ένταση μεταξύ ΟΚΥπΥ- ΠΑΣΥΔΥ 

Πυρά εξαπολύει στον ΟΚΥπΥ ο κ. Αργυρίδης , λέγοντας ότι ενώ «είχε στα χέρια του την απόφαση μας πέραν του μηνός, δεν έκανε καμία κίνηση. Εκείνο που μας είπε είναι ότι δεν βγαίνουμε οικονομικά για να ικανοποιήσουμε το αίτημα».  

Απόφαση η οποία δεν είναι αποδεκτή από πλευράς ΠΑΣΥΔΥ καθώς μετά από ειδικό κλιμάκιο που μελέτησε την πιθανή δαπάνη από την υλοποίηση των εισηγήσεων των συντεχνιών , διαφάνηκε ότι το ποσό δεν είναι τόσο υψηλό και ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ .  

Κληθείς να τοποθετηθεί στις δηλώσεις περί αδράνειας, ο κ,. Χαριλάου, εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι , ξεκαθάρισε ότι ο οργανισμός, έχει καταθέσει προτάσεις σε αυτό το θέμα, που βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ενώ συμπεριλαμβάνεται μισθολογική αύξηση, όχι όμως αυτή που εισηγούνται οι συντεχνίες.  

Όσον αφορά το χάσμα των 5 εκατ. ευρώ ο κ. Χαριλάου, υπογράμμισε ότι «δεν είναι θέμα τα πέντε, δέκα εκατομμύρια, είναι θέμα βασικών αρχών και φιλοσοφίας».  

Η ένταση μεταξύ ΠΑΣΥΔΥ και ΟΚΥπΥ συνεχίζει, με τον κ. Αργυρίδη, να ενίσταται για τους όρους εργοδότησης, οι οποίοι διαφέρουν με τους υπόλοιπους οργανισμούς δημοσίου δικαίου.   

Στον αντίποδα ο κ. Χαριλάου, τονίζει ότι ο ΟΚΥπΥ διαφέρει από τους υπόλοιπους οργανισμούς δημοσίου δικαίου, καθώς υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες. Παράλληλα διαφωνεί με «το να απορρίπτεις όλες τις προτάσεις του εργοδότη με το πρόσχημα ότι πρέπει να λειτουργούμε όπως οι υπόλοιποι ημικρατικοί οργανισμοί χωρίς όμως να λαμβάνεις υπόψη τις ιδιαιτερότητες».  

Κλείνοντας ο κ. Αργυρίδης, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση, με υπαλλήλους τριών, τεσσάρων και πέντε ταχυτήτων σε πένα οργανισμό που θέλει να πάει μπροστά  

ΠΑΣΥΚΙ: «Κανένας δεν έχει συγκινηθεί»  

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι, ο ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ κ. Κούμας, υπογράμμισε ότι στην απεργία θα συμμετάσχει όλο το προσωπικό που εργοδοτείται στα δημόσιά νοσηλευτήρια, όλων των βαθμίδων.  

Ερωτηθείς κατά πόσο έγιναν κινήσεις από πλευράς ΟΚΥΠΥ, μετά την εξαγγελία της απεργίας ο κ. Κούμας, δήλωσε «κανένας δεν έχει συγκινηθεί».  

Παράλληλα πρόσθεσε πως οι πολίτες «την πληρώνουν από τις ενέργειες του ίδιου του ΟΚΥΠΥ, ο οποίος ανέλαβε τη διαχείριση των νοσηλευτηρίων, ώστε να τα κάνει καλύτερα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.  

«Αγωνιζόμαστε καθημερινά για να αποδείξουμε το αυτονόητο, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά» τονίζει ο κ. Κούμας.