Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ες

Συννεφιασμένο και βροχερό σκηνικό προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Σαββατοκύριακο τόσο στα ορεινά όσο και σε περιοχές του εσωτερικού.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία την Κυριακή θα σημειώσει πτώση, για να βρεθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο τη Δευτέρα θα σημειώσει άνοδο και την Τρίτη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί κοντά στις εποχικές μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πιο αναλυτικά σήμερα ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Σταδιακά όμως θα αναπτύσσονται νεφώσεις οι οποίες, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, ιδιαίτερα σε περιοχές των ορεινών και του εσωτερικού αλλά και σε περιοχές στα βόρεια του νησιού. Αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και στο εσωτερικό.