Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σχέδιο δράσης για αύξηση των εσόδων και μείωση των εξόδων του παρουσίασε ο ΟΚΥΠΥ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να δίνει οδηγίες για τη σύσταση ομάδων εργασίας για παρακολούθηση των συγκεκριμένων δράσεων από τα υπουργεία οικονομικών και υγείας.

Σχέδιο δράσης με στόχο την αύξηση των εσόδων του παρουσίασε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο ΟΚΥΠΥ παρουσίασε επίσης προτεινόμενες δράσεις για εξοικονομήσεις σε λειτουργικά έξοδα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να δίνει οδηγίες για τη σύσταση ομάδων εργασίας για παρακολούθηση των συγκεκριμένων δράσεων από τα υπουργεία οικονομικών και υγείας.

«Με αυτή την συνεργασία θεωρούμε ότι θα φέρουμε και τα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια σύσκεψη που θα κληθεί και πάλι στο Προεδρικό για να δώσουμε μαζί και οι τρεις μας τα αποτελέσματα αυτού του σχεδίου δράσης», ανέφερε η υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη.

«Στόχος μας είναι να εξορθολογήσουμε τα οικονομικά του οργανισμού και να εγγυηθούμε την οικονομική του ευρωστία θέτοντάς τον πάνω σε στέρεες βάσεις για το καλό των ανθρώπων μας και της κοινωνίας χωρίς να θυσιάζουμε σε καμία περίπτωση την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε», είπε ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Κύπρος Σταυρίδης.

Στο μεταξύ σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα συγκάλεσε η Υπουργός Υγείας στον απόηχο της απόφασης του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας να υποβιβάσει το ΓΝ Λεμεσού στην κατηγορία 2.

«Για να συζητηθεί το θέμα, για να βρούμε λύσεις με την βοήθεια του ΟΚΥΠΥ για να βρούμε λύσεις με στόχο την ενίσχυση του νοσοκομείου σε ότι αφορά εξοπλισμό αλλά και ανθρώπινο δυναμικό», είπε η Υπουργός.

Η απόφαση του ΟΑΥ μεταφράζεται απώλεια €15 εκατομμυρίων από τις ετήσιες αποζημιώσεις του ΟΚΥπΥ.

«Σε καμία περίπτωση εμείς δεν αποδεχθήκαμε αυτή την κατηγοριοποίηση και ειδικά για το ΓΝ Λεμεσού» είπε ο κ. Σταυρίδης.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι διοικήσεις του ΟΚΥπΥ και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.