Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΛΘΗ

Για μία ώρα και κάτι τα έλεγαν Πρόεδρος Χριστοδουλίδης Υπουργός Δικαιοσύνης και Αρχηγός Αστυνομίας. Ουσιαστικά είναι η πρώτη συνάντηση μετά την έντονη συζήτηση που γινόταν για παύση του Αρχηγού και μετά την συνάντηση όπου ο Πρόεδρος κτύπησε το χέρι στο τραπέζι κάνοντας λόγο για ντροπή ως αναφορά στα επεισόδια βίας.

Η συνάντηση σήμερα άρχισε με ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα μέτρα που λαμβάνονται σε αεροδρόμια λιμάνια και κτήρια Ισραηλινών συμφερόντων σε όλες τις  πόλεις.

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις που λήφθηκαν μετά τα όσα έγιναν τον περασμένο μήνα σε Χλώρακα και Λεμεσό. Κάποιες τις είχαμε ακούσει ξανά τον περασμένο Μάρτιο μετά τα σοβαρά επεισόδια στο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία.

Αρχικά αποφασίστηκε όπως ενισχυθεί η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου, ώστε να αυξηθούν περαιτέρω οι επιστροφές και οι απελάσεις.

Δεύτερο να συγκροτηθούν δύο επιπλέον Μόνιμες Αντιοχλαγωγικές Διμοιρίες στην ΜΜΑΔ, από τις 6 Νοεμβρίου. Αυτό είναι  ένα θέμα που συζητείται επίσης από τον περασμένο Μάρτιο μετά τα επεισόδια και τις δηλώσεις που ακολούθησαν . Μάλιστα είχε αποφασιστεί 22 μέλη της ΜΜΑΔ να βαφτιστούν αντιοχλαγωγική διμοιρία ενώ ήδη αυτά τα άτομα πήγαιναν λόγω αναγκών στα γήπεδα.

Τρίτο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η αυτονόμηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Αξιοποίησης Πληροφοριών (ΥΔΑΠ) της Αστυνομίας. Είδαμε και στα επεισόδια σε Χλώρακα και Λεμεσό πως έπασχε η αξιολόγηση πληροφοριών αν κρίνουμε και από το γεγονός πως υπουργός και αρχηγός συναντήθηκαν με πρόσωπο εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης  χωρίς να το γνωρίζουν.

Και τέταρτο αναδιοργάνωση εντός του έτους των 24 Τμημάτων της Αστυνομίας γεγονός  που θα οδηγήσει σε ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας και επέμβασης της. Η αναδιοργάνωση θα περιλαμβάνει και την αξιοποίηση στην πρώτη γραμμή αστυνομικών, οι οποίοι τώρα ασκούν γραφειακά καθήκοντα.

Πάντως φαίνεται πως το θέμα των όποιων ευθυνών δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων και δεν ξέρουμε αν αυτό θα δημιουργήσει οποιοδήποτε προηγούμενο στο μέλλον σε παρόμοια γεγονότα.

ΛΘΗ
ΥΙΤ
ΟΛΘΥ
ΟΠΙ
ΟΘΥ
ΟΘ