Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχηγείο Αστυνομίας

«Δεν υπάρχει οτιδήποτε. Όταν υπάρχει ανακοίνωση θα την ακούσετε. Δεν υπάρχει οτιδήποτε άρα το θέμα να θεωρείται λήξαν στην παρούσα φάση», δήλωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η χθεσινοβραδινή νέα τοποθέτηση του προέδρου της δημοκρατίας, η δεύτερη μέσα σε ένα 48ωρο, καθε άλλο παρά  ξεκαθάρισε το τοποίο σε σχέση με το ζήτημα της ηγεσία της  Ανστυνομίας,  το οποίο έχει μετατραπεί τις τελευταίες εβδομάδες σε σήριαλ. Καθώς ο χρονικός  προσδιορισμός που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, υπερισχύει της θέσης του οτι το θέμα έχει λήξει.    

Όπως μεταδώσαμε από την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης φαίνεται  να ανέφερε σε στενούς συνεργάτες του ότι θέλει να είναι σίγουρος για την απόφαση του βλέποντας την έντονη κριτική που ασκείται, αλλά και για το γεγονός ότι η θέση του Αρχηγού θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική σε μια περίοδο όπου η Αστυνομία δέχεται πυρά από παντού.

Στο αρχηγείο της δύναμης έντονη είναι η δυσφορία από τα όσα ακούγονται αφού αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως λόγω της περιρρέουσας, αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό αμφισβήτηση όχι μόνο ο Αρχηγός της δύναμης αλλά και ολόκληρη η ηγεσία.

Παρέμβαση συντεχνιών

Τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, όπως ήταν αναμενόμενο,  έφεραν και τις πρώτες αντιδράσεις από πλευράς συντεχνιών της αστυνομίας.

«Η αστυνομία δεν είναι  επικοινωνιακό παιγνίδι. Η αστυνομία δεν είναι ο τρόπος για να βγάζουν κάποιοι αυθαίρετα συμπεράσματα, αλλά είναι εκεί υπεύθυνη  για προστασία της κοινωνίας. Να δοθεί ένα τέλος όπως πρέπει να δοθεί . Εάν θα δοθεί το θέμα είναι λήξαν όπως είπε ο πρόεδρος να το συνεχίσει και να πει αρχηγός είναι ο κύριος Στέλιος Παπαθεοδώρου. Εάν το θέμα είναι λήξαν και θέλει να το συνεχίσει αλλιώς να το πράξει να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτή την παραφιλολογία. Λίγο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους είτε που ηγούνται είτε που είναι στην αστυνομία.», επισήμανε ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης.

«Εμείς αναμέναμε από την πολιτεία να σταθεί δίπλα στην Αστυνομία, από τον απλό αστυνομικό μέχρι την ηγεσία.  Σίγουρα η αστυνομία δεν φέρει καμία ευθύνη για το πρόβλημα του μεταναστευτικού, δεν φέρει καμία ευθύνη για την αλλοίωση του πληθυσμού, η αστυνομία είναι εκεί για να κάνει τη δουλειά της και χρειάζεται  στήριξη από την πολιτεία», σημείωσε ο Πρόεδρος ΑΣΔΥΚ, Λούκας Χρίστου.

«Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε την δουλειά μας όπως πρέπει με γνώμονα πάντα την προστασία των πολιτών  και των περιουσία των πολιτών και την ευνομία στο κράτος. Οι αστυνομικοί δεν ασχολούνται με πολιτικά ζητήματα  κάνουν τη δουλειά τους εφαρμόζοντας το νόμο και την τάξη και αυτός είναι ο ρόλος  και η αποστολή των αστυνομικών», επισήμανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, Κυριάκος Χαραλάμπους.

Πάντως μπορεί το σκηνικό να παραμένει ρευστό η ονοματολογία έχει περιοριστεί με τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα και αν τελικά υπάρξουν οι αλλαγές να επικεντρώνονται σε δυο πρόσωπα εντός του αστυνομικού σώματος.