Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχηγείο Αστυνομίας

Δεν έκλεισε το θέμα με την πιθανή αλλαγή ηγεσίας της Αστυνομία και συγκεκριμένα της πιθανής παύσης του Αρχηγού της δύναμης. Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ποιος είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του Αρχηγού σε περίπτωση επιλογής ατόμου από τις τάξεις της Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις τελευταίες μέρες είχε ζητήσει για δεύτερη φορά διευκρινήσεις πάνω στην έκθεση που ετοιμάστηκε γύρω από τα επεισόδια της Χλώρακας και της Λεμεσού.

Αυτές οι διευκρινήσεις έφτασαν χθες στο Προεδρικό Μέγαρο και οι τελικές αποφάσεις του Προέδρου θα στηριχθούν στα συμπεράσματα του από την ανάγνωση των διευκρινήσεων.  

Φαίνεται να αναφέρει σε στενούς του συνεργάτες ότι θέλει να είναι σίγουρος για την απόφαση του βλέποντας την έντονη κριτική που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα αλλά και στο γεγονός ότι, η θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική σε μια περίοδο όπου η Αστυνομία δέχεται πυρά από παντού.

Όσον αφορά τα ονόματα που έχει προσεγγίσει τα οποία δεν προέρχονται από τις τάξεις της Αστυνομίας έχουν θορυβήσει και έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα μέλη της δύναμης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε από πρόσωπα που βρίσκονται στο Αρχηγείο ότι αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται υπό αμφισβήτηση μόνο ο Αρχηγός της δύναμης αλλά ολόκληρη η ηγεσία αφού ίσως το Προεδρικό δεν θεώρει ότι υπάρχει ο κατάλληλος για τη θέση.

Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν επιλέξει πρόσωπο εκτός Αστυνομίας, το επικρατέστερο σενάριο φέρει τον νυν Υπαρχηγό Δημήτρη Δημητρίου να αναλαμβάνει την ηγεσία της δύναμης και πρόσωπο που σήμερα υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία του κράτους να μετακινείται στη θέση του Υπαρχηγού.