Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Ανοιχτό παραμένει το θέμα του Αρχηγού της Αστυνομίας, με φόντο την έκθεση για τα επεισόδια βίας σε Χλώρακα και Λεμεσό, και τις διευκρινίσεις που ζήτησε από τον Στέλιο Παπαθεοδώρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Άλλο ένα 24ώρο περνά με το σήριαλ για τις όποιες αλλαγές στην ηγεσία της αστυνομίας να παραμένει ανοικτό.

Το θέμα δεν έκλεισε με τον πρόεδρο ακόμη να μελετά τι θα κάνει, και με άτομα που βρίσκονται κοντά του να θεωρούν πλέον πως ο κλοιός στενεύει και το θέμα ηγεσίας της αστυνομίας πρέπει να κλείσει το επόμενο 24ώρο.

Γιατί καταγράφεται αυτή καθυστέρηση

Ο Πρόεδρος δεν ήθελε ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη και συζητούσε για το Κυπριακό να πάρει τις όποιες αποφάσεις για το θέμα. Αυτό μας τόνιζε πρόσωπο που είναι σε θέση να γνωρίζει καταστάσεις.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο ο Πρόεδρος άρχισε να κλείνει ένα ένα τα ανοικτά θέματα του.

Παρουσιάζεται να ανέφερε σε στενούς συνεργάτες του ότι θέλει να είναι σίγουρος για την απόφαση του βλέποντας την έντονη κριτική που ασκείται, αλλά και για το γεγονός ότι η θέση του Αρχηγού θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική σε μια περίοδο όπου η Αστυνομία δέχεται πυρά από παντού.

Όσον αφορά τα ονόματα που έχουν ακουστεί αλλά δεν έχουν διαψευστεί από καμία πλευρά και  δεν προέρχονται από τις τάξεις της Αστυνομίας έχουν θορυβήσει και έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα μέλη της δύναμης.

Συγκεκριμένα, όπως μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από πρόσωπα που βρίσκονται στο Αρχηγείο, αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό αμφισβήτηση όχι μόνο ο Αρχηγός της δύναμης αλλά και ολόκληρη η ηγεσία.

Ενώ μας επισημάνθηκε πως μέσα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, σε περίπτωση μιας σοβαρής κατάστασης τις επόμενες ώρες, ποια ηγεσία θα λάβει αποφάσεις;

Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν επιλέξει πρόσωπο εκτός Αστυνομίας, το επικρατέστερο σενάριο το οποίο ενισχύεται τις τελευταίες ώρες είναι και αυτό που μεταδώσαμε χθές το βράδυ.

Δηλαδή ο νυν Υπαρχηγός Δημήτρης Δημητρίου να αναλάβει την ηγεσία της δύναμης και πρόσωπο που σήμερα υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία του κράτους να μετακινείται στη θέση του Υπαρχηγού.