Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικο μεγαρο

Στις αρχές Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και Υπουργείων, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για υλοποίηση μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και πλημμυρών. Αυτό ανέφερε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Νίκος Λογγίνος, στο περιθώριο της τελετής υπογραφής αναθεωρημένου Μνημονίου συνεργασίας Αστυνομίας Κύπρου – Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με τη σύσκεψη στο Προεδρικό, ο Αρχιπύραρχος ανέφερε ότι η ενημέρωση που έχουν είναι ότι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου. Σημείωσε, ακόμα, ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ όλων των υπηρεσιών που θα συμμετέχουν και στη σύσκεψη στο Προεδρικό, ώστε να γίνει μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων πάνω στα μέτρα που προτείνονται από κάθε πλευρά.

Όπως εξήγησε ο κ. Λογγίνος, στη σύσκεψη, οι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ των οποίων η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία Κύπρου, το Τμήμα Δασών, καθώς και τα αρμόδια Υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, θα προχωρήσουν σε αποφάσεις για υλοποίηση μέτρων που αφορούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και πλημμυρών, καθώς και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα για την πολιτική προστασία.