Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Η έντονη χαλαζόπτωση των 30 λεπτών, που σημειώθηκε χθες στην Κυπερούντα, κατάστρεψε τους κόπους ενός ολόκληρου χρόνου.

Χαλαζόπτωση υπήρξε επίσης στις Δύμες και τις γύρω κοινότητες, με τους γεωργούς να σπεύδουν πρωί πρωί στα περιβόλια τους για να δουν το εύρος της καταστροφής.

«Χάθηκε η παραγωγή, θα πεινάσει κόσμος. Υπάρχει αρκετό πρόβλημα. Τα αμπέλια καταστράφηκαν από τα χαλάζια, ποιος θα κάμει κρασί; Τι κρασί;» ανέφερε ο γεωργός Χριστόδουλος Ξενοφώντος.

Ζημιές υπέστησαν και τα μήλα που προορίζονταν για το Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί σε δύο βδομάδες στην Κυπερούντα

Δηλώσεις στην κάμερα του ΑΝΤ1:

«Πολλή καταστροφή είναι για να κλαίεις.  Έτσι φαινόμενο δεν ξαναείδα. Μια ώρα έριχνε χαλάζι και ξερό μες στο νερό, παρα πολλά μεγάλο χαλάζι »

«Τα 2/3 του μήλου είναι χτυπημένα από το εξάγωνο του χαλαζιού. Ολόχρονα κλάδεμα λίπασμα καθαρίσματα. Οι κόποι.. μόνο τους κόπους μας σκέφτομαι. Τα λεφτά παν και έρχονται.»

Στην Κυπερούνται και τις πληγείσες περιοχές βρέθηκαν το πρωί ο Υπουργός Γεωργίας, η Διευθύντρια του τμήματος Γεωργίας και υπηρεσιακοί παράγοντες οι οποίοι και εξέφρασαν τη στήριξη τους στους γεωργούς

 «Θέλω να ξέρετε ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι πιο σωστό για τους γεωργούς, οι οποίοι καλλιεργούν και συνεχίζουν να καλλιεργούν της φυτείες τους και ξαφνικά, λίγο πριν την συγκομιδή, δυστυχώς, έχουν χάσει τα εισοδήματα τους», δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε η καταγραφή των ζημιών, ώστε να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες