Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κλ΄

Η παρούσα Κυβέρνηση όχι μόνο θα διασφαλίσει, αλλά θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό σε εκδήλωση προς τιμήν του Μάριου Kουλούμα, Επίτιμου Προέδρου της ΟΣΑΚ.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι τόσο η Κυβέρνηση διαχρονικά, η Πολιτεία, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, αναγνωρίζουν και τιμούν το έργο και την αφοσίωση αυτών που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την περίθαλψη των ασθενών, "και ο Μάριος σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς καμιά δόση υπερβολή, είναι πρωταγωνιστής".

Είπε ότι δικαίως απόψε τιμάται ο κ. Κουλούμας για την πολύχρονη και αδιάκοπη προσφορά του στον Κύπριο ασθενή. Πρόσθεσε ότι οφείλουμε, κάθε τιμητική αναγνώριση στον άνθρωπο Μάριο, "γιατί ως είναι γνωστό, ο φίλος Μάριος, διαγνώστηκε με χρόνια πάθηση σε μικρή ηλικία, και η εν λόγω εξέλιξη όχι δεν τον εμπόδισε εδώ και 23 χρόνια από το να συμμετέχει ενεργά ως εθελοντής στο κίνημα των ασθενών, αλλά να είναι πρωταγωνιστής".

Εξήρε το έργο του ως Πρόεδρος του Αντιρευματικού Συνδέσμου για σειρά ετών, ως στέλεχος σε αριθμό οργανώσεων στην Κύπρο και στο εξωτερικό και ως Πρόεδρος της ΟΣΑΚ για 3 συνεχόμενες θητείες.

Ο ΠτΔ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, μία κρίσιμη περίοδος για τον τομέα της Υγείας στην Κύπρο, η ΟΣΑΚ έδωσε σημαντικά δείγματα γραφής του ουσιαστικού έργου που επιτελεί.

Είπε ότι με ζήλο προώθησε προς επίλυση σωρεία θεμάτων και προβλημάτων που αφορούν τη βελτίωση των προσφερόμενων Υπηρεσιών Υγείας και ήταν από τους πρωτεργάτες και ένθερμους υποστηρικτές στην όχι και τόσο εύκολη μάχη για να προωθηθεί το ΓεΣΥ.

Τον χαρακτήρισε ακούραστο αγωνιστή υπέρ της προάσπισης των δικαιωμάτων των ασθενών, ο οποίος νοιάζεται ουσιαστικά και ειλικρινά για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των πασχόντων συνανθρώπων μας και διακρίνεται για την ανιδιοτέλεια, τη διορατικότητα, το ανεπίληπτο ήθος και την εργατικότητα του.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται από οποιοδήποτε πόστο και να βρίσκεται με γνώμονα πάντα το συμφέρον του ασθενούς.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΟΣΑΚ και το ΔΣ είπε ότι στο Προεδρικό "έχετε ένα στενό φίλο και στενό συνεργάτη και όπως κατ΄ επανάληψη έχω αναφέρει δημόσια, ο τομέας της Υγείας, μαζί με την Παιδεία, είναι οι σημαντικότεροι τομείς της διακυβέρνησης μας".