Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δασοπυροσβεστικό

Σε σταθερή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού νοσηλεύεται ο δασοπυροσβέστης που τραυματίστηκε στη «μάχη» κατάσβεσης της πυρκαγιάς μεταξύ Κοιλανίου και Ομόδους.

Όπως φαίνεται και σε φωτογραφία που εξασφάλισε το Ant1live, το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς μετά την πτώση του σε χαράδρα.

Όπως ενημέρωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, εντός του οχήματος επέβαινε μόνο ο οδηγός, ενώ τα άλλα δυο μέλη του πληρώματος κατέβηκαν πριν την ανατροπή του και επιχειρούσαν επί του εδάφους.

δασοπυροσβεστικό

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, «αυτό που επισκίασε τις επιχειρήσεις αυτής της πυρκαγιάς είναι το ατύχημα που είχαμε και τον τραυματία, το δασοπυροσβέστη μας, το λεβέντη μας, το παλικάρι μας. Θέλω να εκφράσω την συμπάθεια μου, την αγάπη μου, την εκτίμηση μου στο παλικάρι μας και στην οικογένεια του γιατί είναι χάριν σε αυτές τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνεται κατορθωτή η κατάσβεση μιας πυρκαγιάς».

Όπως εξήγησε ο κύριος Αλεξάνδρου, το ατύχημα προέκυψε, όταν η πυρκαγιά απείλησε το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δασοπυροσβέστες και στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τις φλόγες βγήκαν εκτός πορείας με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί σε χαράδρα.