Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Λύκειο Παλουριώτισας έμβλημα

Λήξαν πρέπει να θεωρείται το θέμα που προέκυψε με την αφαίρεση της Παναγίας από τη μαθητική στολή, καθώς όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, οι έντονες αντιδράσεις έφεραν την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας. Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα και το ίδιο το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Νικήτας Κυριάκου στο «Μέρα Μεσημέρι» το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να αλλάξει εν τέλει το οτιδήποτε, και τα παιδιά θα πηγαίνουν στο σχολείο με το έμβλημα του σχολείου στην στολή τους. Ενώ και εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να εκδοθεί και ανακοίνωση από το Υπουργείο για το όλο θέμα.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου: «Η προαιρετική, καθημερινή στολή του σχολείου για τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες έχει εγκριθεί από τον Καθηγητικό Σύλλογο, τον Σύνδεσμο Γονέων και το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο την περσινή σχολική χρονιά 2022-2023 και ισχύει μέχρι την αναθεώρησή της, όταν εκλεγεί το νέο ΚΜΣ και ο νέος ΣΓ».

Κάνοντας παράλληλα λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την επιλογή του χρόνου που το ζήτημα βγήκε στην δημοσιότητα.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση του σχολείου 

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης ανέφερε ότι με βάση και την δική τους πληροφόρηση, το Υπουργείο θα τοποθετηθεί επίσημα εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι ο σάλος προέκυψε όταν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Διεύθυνση του σχολείου πήρε την απόφαση, όπως προαιρετικά αποφασίζουν οι μαθητές να προμηθεύονται στολές με ή χωρίς το έμβλημα, το οποίο από το 1959 είναι η Παναγιά με τον Χριστό.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα διαχώριζε τους μαθητές που έχουν διαφορετικό θρήσκευμα, κάτι που κατά τον Λοΐζο Κωνσταντίνου είναι ανεπίτρεπτο. Καθώς ένα σχολείο δεν γίνεται να διαχωρίζει τους μαθητές, αλλά θα πρέπει να προάγει την ενότητα.

Από την άλλη ο κ. Κωνσταντίνου διερωτήθηκε κατά πόσο, «θα ντρεπόμαστε να χρησιμοποιούμε το έμβλημα του σχολείου»;    

Λύκειο Παλουριώτισας έμβλημα
Λύκειο Παλουριώτισας έμβλημα