Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επεισόδια Λεμεσός

Άρχισε την ανάγνωση της έκθεσης γεγονότων που του παραδόθηκε αργά χθες (07/09) το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αναμένεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ολοκληρώσει την μελέτη της, με αρμόδια πηγή να αναφέρει στον ΑΝΤ1 πως δεν αποκλείεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να ζητήσει κάποιες διευκρινίσεις  για κάποια σημεία που αναφέρονται σε αυτή πριν λάβει τελικές αποφάσεις.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 η έκθεση γεγονότων είναι συνολικά 15 σελίδων. Αρχίζει με τα γεγονότα της Χλώρακας και τα όσα έγιναν πριν αλλά και μετά.  Δίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις πληροφορίες που υπήρχαν αλλά και πώς αξιολογήθηκε η όλη επιχείρηση. 

Μάλιστα σε αυτή την έκθεση υπάρχει και αναφορά για την συνάντηση που έγινε από την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας με τον Σύρο ο οποίος όπως αποκαλύψαμε καταζητείτο με ένταλμα ώρες πριν την συνάντηση. 

Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης γίνεται καταγραφή των όσων έγινα στην Λεμεσό τα μέτρα που λήφθηκαν τα λάθη και οι παραλήψεις ιδιαίτερα στο μόλο όπου άρχισαν τα επεισόδιά ενώ υπάρχει και αντίγραφο ότι η πορεία ήταν υψηλού κινδύνου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποκλείεται  στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας να έχει νέα συνάντηση με την υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, με επίκεντρο την έκθεση γεγονότων αλλά και ποιες αλλαγές έγιναν αυτές τις μέρες όπου είχαμε δυο πορείες υψηλού κινδύνου.

Πάντως, σύμφωνα με αρμόδια πηγή από το Προεδρικό, το θέμα επίρριψης ευθυνών δεν έκλεισε για το πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά θα επιληφθεί του θέματος αναλόγως και των εξελίξεων των επόμενων ημερών.

Και πιο συγκεκριμένα, την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται νέα πορεία στο κέντρο της Λευκωσίας από διάφορες διαδικτυακές ομάδες η οποία κυριολεκτικά έχει σημάνει συναγερμό στο Αρχηγείο Αστυνομίας. 

Το μεσημέρι στο γραφείο του Αρχηγού της Δύναμης βρέθηκαν οι επικεφαλής αρκετών Υπηρεσιών ώστε να του παρουσιάσουν το πλάνο δράσης που θα ακολουθηθεί. Πάντως με βάση και έγγραφο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 από την διαταγή επιχείρησης υπάρχουν φόβοι για βανδαλισμούς ή άλλες παράνομες ενέργειες σε συμφέροντα αλλοδαπών κάτι που αναμένεται να έχει στον ύψιστο συναγερμό την αστυνομία την ερχόμενη Κυριακή, όπου και πάλι θα εργαστούν περισσότεροι από 500 αστυνομικοί. Ενώ αναμένεται στην μάχη να ριχθεί και η τεχνολογία ενώ θα λειτουργήσει και κέντρο κρίσεως στο Αρχηγείο της Δύναμης.

 Σημειώνεται πως στους σχεδόν έξι μήνες που ανέλαβε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, είναι η δεύτερη φορά που ασχολείται για μεγάλο διάστημα με τις ενέργειες από πλευράς αστυνομίας και αναζήτηση λύσεων. 

Η πρώτη ήταν τον περασμένο Μάρτιο μόλις ανέλαβε όταν συνέβησαν τα σοβαρά επεισόδιά το Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», όπου ο Νίκος Χριστοδουλίδης ζήτησε αλλαγές στα πλάνα δράσης και αντιοχλαγογικές ομάδες για να μην δούμε ξανά τέτοιες εικόνες.