Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στέλιος Παπαθεοδώρου Χλώρακα.

Στο «κόκκινο» κυριολεκτικά το Αρχηγείο Αστυνομίας. Απανωτές συσκέψεις στον απόηχο των όσων σημειώθηκαν χθες στην Χλώρακα. 

Η αρχή έγινε νωρίς το πρωί όταν ο Στέλιος Παπαθεοδώρου βρέθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Εκεί ενημέρωσε για περίπου μία ώρα την υπουργό δικαιοσύνης για τα όσα σημειώθηκαν χθες αλλά και τις ενέργειες από πλευράς αστυνομίας. Φαίνεται πως η κυρία Προκοπίου ζήτησε έκθεση γεγονότων η οποία και ετοιμάζεται μετά από σχετικές οδηγίες. Σε αυτή όπως καταγράφει το ρεπορτάζ θα υπάρχει η όλη εικόνα της επιχείρησης από την πρώτη μέρα που ετοιμάστηκε καθώς επίσης και τις ενέργειες που ακολούθησαν όπως ήταν η συλλογή πληροφοριών αλλά και όσα έγιναν χθες το βράδυ.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας μετά την πρωινή σύσκεψη όπου αναλύθηκαν τα όσα έγιναν συγκάλεσε σύσκεψη με τον διευθυντή του ΤΑΕ Αρχηγείου τον υπεύθυνο του κλάδου πληροφοριών την ΜΜΑΔ και τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου καθώς και τους ανακριτές της αστυνομίας. 

Μάλιστα στις έρευνες συμμετέχει και κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείου το οποίο από χθες βράδυ είχε μεταβεί στην Χλώρακα και συνδράμει στις έρευνες αξιολογώντας υλικό από κλειστά κυκλώματα που ίσως φέρει και άλλες συλλήψεις.

Διαταγή επιχειρήσεων

Για άλλη μια φορά φαίνεται πως προκαλεί πονοκέφαλο η αξιολόγηση που έγινε αλλά και οι πληροφορίες που υπήρχαν ενώπιον των αρμόδιων κλιμακίων είτε από πληροφοριοδότες ή από αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 από αρμόδια πηγή η όλη επιχείρηση χθες κρίθηκε ως ΜΕΤΡΙΑΣ επικινδυνότητας. Για το λόγο αυτό στην επιχείρηση σύμφωνα και με την διαταγή επιχειρήσεων που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, συμμετείχαν 65 αστυνομικοί και συγκεκριμένα 20 μέλη της ΜΜΑΔ, 25 μέλη της ΑΔΕ Πάφου καθώς επίσης άλλοι 20 αστυνομικοί για τροχαίες διευθετήσεις που έπρεπε να ληφθούν κατά την διάρκεια της πορείας.

Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε μόλις άρχισαν τα πρώτα επεισόδια και με τους ασυρμάτους όπως έλεγε στον ΑΝΤ1 αρμόδια πηγή να παίρνουν φωτιά με οδηγίες σε αντιοχλαγογικές ομάδες που βρίσκονταν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες σε Λάρνακα και Λεμεσό να κατευθυνθούν άμεσα στην Χλώρακα. 

Πάντως η εικόνα αυτή την ώρα στην Χλώρακα δείχνει πως όποιος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι αφού από το απόγευμα στην περιοχή βρίσκονταν σχεδόν 200 μέλη της αστυνομίας καθώς επίσης και το ειδικό όχημα των διωκτικών αρχών ο «ΑΙΑΝΤΑΣ».

Για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο 24ώρο τηρείται συνεχώς ενήμερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος όπως θυμόμαστε προ ημερών βλέποντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή είχε συγκαλέσει σύσκεψη στο προεδρικό και έδωσε ρητές οδηγίες για άμεσα μέτρα στην περιοχή. 

Ενώ αναμένεται να ενημερωθεί τα επόμενα 24ώρα από την αρμόδια υπουργό και για την έκθεση γεγονότων που θα της σταλεί από το Αρχηγείο Αστυνομίας.