Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Εικόνες χάους εκτυλίχθηκαν στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό το βράδυ της Παρασκευής. 

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν στο παραλιακό μέτωπο συνεχίστηκαν σε παρακείμενα σημεία του κέντρου της πόλης, ενώ η Αστυνομία προχώρησε μέχρι στιγμής σε συλλήψεις εφτά προσώπων. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη καθώς οι συμμετέχοντες στα επεισόδια συνεχίζουν να διακινούνται σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης λόγω των επεισοδίων ακύρωσε την προγραμματισμένη ομιλία σε εκδήλωση στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 Ξένια Προδρόμου, οι διαμαρτυρόμενοι, επιτέθηκαν αρχικά φραστικά σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο χώρο της εκδήλωσης και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους. Κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους κρατούσαν πέτρες ενώ άλλοι έριχναν κροτίδες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαμαρτυρόμενοι επιτέθηκαν και σε αλλοδαπούς. 

Εκτεταμένα επεισόδια συνέβησαν στον Εναέριο και στην Μαρίνα Λεμεσού, με τους διαμαρτυρόμενους να ρίχνουν πέτρες, μολότοφ ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων.

Ζημιές προκάλεσαν σε καταστήματα, σε τζαμαρία ξενοδοχείου και έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα που βρισκόνταν σταθμευμένα σε πάρκινγκ, ενώ φωτιές έβαλαν και σε αρκετούς κάδους στον παραλιακό, με τους πολίτες να τρέχουν έντρομοι, προσπαθώντας να φύγουν από τα επεισόδια. 

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης σε δημοσιογράφους: 

Αυξάνεται η ένταση στη διαμαρτυρία

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, και προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμπνευστές κάλεσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους πολίτες να κατέλθουν απόψε στον Εναέριο, διεκδικώντας, όπως σημειώνουν, την ασφάλειά τους. 

1
1
1
1
1
1
1
1
τηρ
1