Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αρχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που χρησιμοποιούν το Park & Ride.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών, Ανδρέας Νικηφόρου, ανέφερε πως μέχρι τις 11 το πρωί χρησιμοποίησαν το Park & Ride 75-80 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή «πρεμιέρα», τα λεωφορεία πηγαινοέρχονταν άδεια, αφού είχαν επιβιβαστεί μόλις 20 άτομα.

«Ο κόσμος σιγά σιγά μαθαίνει αυτή την καινούρια υπηρεσία. Είναι εντελώς καινούρια και δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να μεταβεί στο κέντρο της πόλης μέσα σε 20-25 λεπτά», δήλωσε.

Αρκετά αισιόδοξος είπε πως, «μέρα με την μέρα περιμένουμε αυτοί οι αριθμοί να αυξηθούν. Δεν είναι αναμενόμενος αριθμός το 80. Περιμένουμε περισσότερο κόσμο να αγκαλιάσει την υπηρεσία».

Όσον αφορά το κόστος το οποίο μέχρι στιγμής είναι δωρεάν είπε πως πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες θα είναι δωρεάν.

Όπως ανέφερε, «στη συνέχεια θα πρέπει να αναλύσουμε τα δεδομένα και να δούμε πως μπορούμε να το διαχειριστούμε. Η προσπάθεια μας είναι να είναι δωρεάν για πάντα».

Σημείωσε ακόμη ότι, οι σκέψεις τους είναι να το επεκτείνουν και σε άλλες περιοχές της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στη δυτική Λευκωσία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Νικηφόρου: