Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κίνηση αυτοκινητόδρομος.

Πρεμιέρα σήμερα για την νέα υπηρεσία  Park&Ride,  όχι ωστόσο με τους καλύτερους οιωνούς.

Κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής, οι πολίτες που άφησαν το αυτοκίνητο τους στο ΓΣΠ, μέχρι τις 12 το μεσημέρι ήταν  μόλις 20, με χιλιάδες άλλους να γυρίζουν την πλάτη στο νέο εγχείρημα της Κυβέρνησης, για δωρεάν μεταφορά στο κέντρο της πρωτεύουσας, ώστε να μειωθούν η κίνηση και οι εκπομπές ρύπων.

Με το αριστερό ξεκίνησε η νέα υπηρεσία Park&Ride,  καθώς λιγοστοί  ήταν αυτοί που άφησαν το αυτοκίνητο τους  στο ΓΣΠ για να μεταβούν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ενδεικτικό το δρομολόγιο στις 11:10 από το ΓΣΠ  όπου δεν μπήκε κανείς μέσα στο λεωφορείο.

Καθημερινά στις ώρες αιχμής εισέρχονται στην πρωτεύουσα 4000 χιλιάδες οχήματα με το Υπουργείο Μεταφορών να στοχεύει να μειώσει κατά 10% αυτό τον αριθμό, σε πρώτο στάδιο.

«Τις πρώτες μέρες δεν αναμένουμε να έχουμε ιδιαίτερη κίνηση αλλά ελπίζουμε μέχρι το τέλος του μηνός  να  έχουμε μια καλή εικόνα  από στόμα σε στόμα θα μεταφερθεί αυτή η υπηρεσία ελπίζουμε να φτάσουμε τα 400 αυτοκίνητα, 400 επιβάτες σύντομα  διότι είναι το όριο το οποίο πιστεύουμε θα δείξει μια αισθητή μείωση  στον αυτοκινητόδρομο», σημείωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Το δρομολόγιο μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών, στις 11:10, ήταν 20 λεπτά, στις ώρες αιχμής, ωστόσο, ο χρόνος αυξάνεται.

«Σε ώρα αιχμής έβγαινε 25 με 26 λεπτά  τρομερή η διαφορά   όταν βλέπουμε με την τροχαία  κίνηση να θέλουμε45 - 50 λεπτά και άγχος πίσω από το τιμόνι», επισήμανε ο Εμπορικός Διευθυντής της Cyprus Public Transport, Αλέξανδρος Καμπερος.

Αξίζει να τονιστεί πως τα δρομολόγια, με τα υπερσύγχρονο λεωφορεία που διαθέτουν  και wifi, αρχίζουν από τις έξι το πρωί και ολοκληρώνονται στις έξι το απόγευμα.

Στις  ώρες αιχμής το πρωί, λεωφορείο κινείται ανά 12 λεπτά, το ίδιο και το απόγευμα κατά την επιστροφή, ενώ τις υπόλοιπες ώρες τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε μισή ώρα.

Κυκλοφοριακό χάος

Με την έναρξης της σχολικής χρονιάς στη μέση εκπαίδευση, σήμερα, οι ουρές χιλιομέτρων στην είσοδο της Λευκωσίας ήταν εφιαλτικές, με την μετάβαση στην εργασία για τους περισσότερους εργαζόμενους να αποτελεί ένα πραγματικό μαρτύριο.

Παρακολουθούμε το κυκλοφορικό πρόβλημα και τέλος του μήνα θα γίνει αξιολόγηση, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος χθες ενημερώθηκε για το θέμα και από τον Υπουργό Μεταφορών στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Τα έζησα και εγώ, περισσότερο το απόγευμα όταν είχα και χθες και προχθές να μεταβώ σε κάποιες εκδηλώσεις εκτός Λευκωσίας , το τέλος του μήνα θα γίνει αξιολόγηση ,διότι, αντιλαμβάνεστε, χρειάζονται κάποιες μέρες για να γίνει αξιολόγηση και αν προκύπτουν όποιες αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνουμε», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης και στο πιλοτικό πρόγραμμα  «Door to door», στην περιοχή Στροβόλου, για τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, και μίλησε για πρόθεση επέκτασής του, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει  το κυκλοφοριακό.