Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

400 επιβάτες ευελπιστούν στο Υπουργείο Μεταφορών ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά στο άμεσο μέλλον η υπηρεσία Park & Ride.  

«Δεν αναμένονται αποτελέσματα εντός των πρώτων ημερών», δήλωσε κ. Βαφεάδης, κληθείς να σχολιάσει την χαμηλή ανταπόκριση του κόσμου τη πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας υπηρεσίας. Υπάρχει όμως αισιοδοξία ότι μέχρι τέλη του μήνα θα υπάρχει μια βελτιωμένη εικόνα.  

Όπως δήλωσε ο Υπουργός στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, χρειάζεται να δοθεί χρόνος ώστε να μπορέσει να γίνει σωστή αξιολόγηση του έργου. Παράλληλα εάν ο στόχος των 400 επιβατών επιτευχθεί, θεωρείται ότι θα υπάρξει αισθητή μείωση στην κυκλοφοριακή κίνηση, ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής.  Η αξιολόγηση θα είναι συνεχής, ωστόσο αποφάσεις αναμένεται να παρθούν σε περίπου 3-4 μήνες.  

Κληθείς να σχολιάσει το ωράριο το λεωφορείων, ο κ. Βαφεάδης τόνισε ότι έχει υπάρξει αλλαγή στις ώρες λειτουργίας, με το τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας να πραγματοποιείται στις 18:00, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι εργαζόμενοι.  

Στο πίσω μέρος του μυαλού, υπάρχουν και βλέψεις για περαιτέρω δράσεις σχετικά με τις υπεραστικές διαδρομές, ώστε να αποσυμφορηθούν και οι δρόμοι μεταξύ των πόλεων.  

Δεν επηρεάζει αρνητικά η λεωφορειολωρίδα 

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της νέας λεωφορειολωρίδας η οποία βρίσκεται σε λειτουργία από τη Δευτέρα 04/09,  ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά το κυκλοφοριακό, αφού δεν έχει αφαιρεθεί λωρίδα. Αντιθέτως προστέθηκε μια λωρίδα , με στόχο την βελτίωση της αποδοτικότητας.  

Χρειάζεται χρόνος, ωστόσο μέχρι το κοινό να εμπεδώσει την απαγόρευση στάθμευσης στο ελεγχόμενο τετράγωνο, περιστατικό το οποίο συμβαίνει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες. 

Τέλος του μήνα οι πρώτες ηλεκτρονικές πινακίδες 

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών πινακίδων, ο κ. Βαφεάδης δήλωσε έχει ήδη ξεκινήσει η τοποθέτηση τεσσάρων πινακίδων, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργεί μέχρι το τέλος του μήνα.  

Οι πινακίδες θα τοποθετηθούν στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού και θα ενημερώνουν τους οδηγούς για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.  

Δύο εξ αυτών θα τοποθετηθούν παρά το Ζυγιστικό Σταθμό στα Λατσιά, και δύο κοντά στο σημείο όπου συνδέεται ο αυτοκινητόδρομος Λάρνακας - Λευκωσίας με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας.