Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρία αγρότες
*Φωτογραφία αρχείου

Δεν έγινε ούτε το παραμικρό προς άρση της διάκρισης και άνισης μεταχείρισης που επιφορτίζονται, λένε οι αγρότες της δυτικής Λευκωσίας, οι οποίοι ως μέτρο αντίδρασης ανακοίνωσαν ότι αποκόπτουν την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 τον κυκλικό κόμβο Κοκκινοτριμιθιάς με τα αγροτικά τους οχήματα. Η διαμαρτυρία γίνεται μετά την αναστολή του αποκλεισμού του που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Δυτικής Λευκωσίας η αποκοπή του κυκλικού κόμβου θα διαρκέσει μόνο για 10 λεπτά από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 12.10 πάλι "εις ένδειξη καλής πίστης και ευθύνης, έναντι των συμπολιτών μας τους οποίους δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε".

Οι αγρότες της δυτικής Λευκωσίας απευθύνουν έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, "όπως αναλάβει πρωτοβουλία για αποτελεσματική επίλυση του οξύτατου διαχρονικού προβλήματος που εξοντώνει κυριολεκτικά" τους αγρότες της συγκεκριμένης περιοχής ώστε να αποφευχθεί κλιμάκωση των μέτρων με εκδήλωση διαμαρτυρίας την 1η Οκτωβρίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Δυτικής Λευκωσίας καλεί όλους τους αγρότες επαγγελματίες και μη όπως συμμετάσχουν μαζικά στη διαμαρτυρία προς διεκδίκηση της ίσης αντιμετώπισης και άρση της ανισότητας που μας αφορά όλους, όπως η Επιτροπή αναφέρει.

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση των αγροτικών οχημάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 πμ στο Συσκευαστήριο Ακακίου ενώ η πορεία προς τον κυκλικό κόμβο Κοκκινοτριμιθιάς  θα ξεκινήσει στις 11.30 πμ, με τη συνοδεία  Αστυνομίας.

Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Δυτικής Λευκωσίας, απολογείται στους οδηγούς για τη δεκάλεπτη  ταλαιπωρία και ζητά την κατανόηση και την υποστήριξή τους προς το δίκαιο αίτημά τους.