Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λεωφορειολωρίδα

Απίστευτη ταλαιπωρία στην είσοδο της πρωτεύουσας από την πρώτη κιόλας μέρα της επιστροφής των περισσότερων εργαζόμενων στη δουλειά τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Και αυτό λόγω της νέας λεωφορειολωρίδας μήκους 1,8 κμ που αρχίζει από τον κυκλοφοριακό κόμβο της βιομηχανικής περιοχής Στροβόλου  και καταλήγει στα φώτα καλησπέρα.

Πρεμιέρα με προβλήματα για την νέα λεωφορειολωρίδα με τις ουρές των αυτοκινήτων να φτάνουν μέχρι και το ΓΣΠ.

Η νέα λεωφορειολωρίδα έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη χρήση του λεωφορείου από τους πολίτες και να μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει στο κέντρο της Λευκωσίας, με τους αρμοδίους να τονίζουν ότι με τις νέες κατασκευές και ρυθμίσεις δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία.

«Έγινε επέκταση του δρόμου, για να μην επηρεάσουμε τα ιδιωτικά οχήματα,  ο ισχυρισμός ότι μπλοκάραμε την είσοδο της Λευκωσίας θεωρώ ότι δεν ευσταθεί », σημείωσε ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών  Μεταφορών, Αντρέας Νικηφόρου.

«Η λεωφορειολωρίδα επιτυγχάνει ουσιαστικά μια εξοικονόμηση χρόνου γύρω στα 20 με 25 για τα λεωφορεία και πιστεύουμε ότι σε βάθος χρόνου αυτά θα το συνειδητοποιήσουν οι πολίτες και θα επιλέξουν να χρησιμοποιούσουν τα λεωφορεία, από μετρήσεις που έχουμε κάνει εδώ στην είσοδο της Λευκωσίας 1 στους 6 διερχόμενους μπαίνει με λεωφορείο », σημείωσε ο Εκτελεστικός Μηχανικός του Τμήματος Δημοσιών Έργων, Αριστοτέλης Σάββα.

Στην επίσημη πρώτη της λεωφορειολωρίδας, επικράτησε αλαλούμ, αφού οι περισσότεροι οδηγοί δεν αντιλήφθηκαν πως θα έπρεπε να σταματούν πίσω από το ελεγχόμενο τετράγωνο, ώστε να μην κλείνει ο δρόμος για τα λεωφορεία.

«Σιγά σιγά θα το συνηθίσουν διότι νοιώθουν και την πίεση την ώρα που μπλοκάρουν το λεωφορείο ,πιο ψηλά υπάρχει ένα κοινό τμήμα χρήσης λωρίδας από λεωφορεία και οχήματα  και εκεί επίσης οι οδηγοί θα πρέπει να το συνηθίσουν », σημείωσε ο κ. Σάββα.

Οι ουρές το πρωί έφταναν μέχρι τον κυκλικό κόμβο του νοσοκομείου, ενώ στον αυτοκινητόδρομο μέχρι το ΓΣΠ.

Οι αρμόδιοι ποντάρουν στην επιτυχία του νέου εγχειρήματος με την εφαρμογή του PARK AND RIDE, την ερχόμενη Δευτέρα, όπου οι πολίτες θα μπορούν να σταθμεύουν το όχημα τους στο ΓΣΠ και να μεταφέρονται δωρεάν με λεωφορεία στο κέντρο της πόλης.

«Έναντι του να είναι στο δικό τους ιδιωτικό όχημα αφού θέλουν να μεταφερθούν προς το κέντρο της πόλης  θα εξοικονομήσουν 20-25 λεπτά», υπογράμμισε ο κ. Σάββα.

Ασφαλισμένος χώρος στάθμευσης έχει δημιουργηθεί και στο σταθμό λεωφορείων στην Αλάμπρα, ενώ το μεγάλο στοίχημα για τους αρμοδίους είναι την ερχόμενη εβδομάδα που θα ανοίξουν και τα σχολεία, και θα αυξηθεί κατακόρυφα η τροχαία κίνηση στην είσοδο της Λευκωσίας ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες.

*Φωτογραφίες από την είσοδο της Λευκωσίας σήμερα το πρωί

λεωφορειολωρίδα
λεωφορειολωρίδα
λεωφορειολωρίδα
λεωφορειολωρίδα
λεωφορειολωρίδα
λεωφορειολωρίδα