Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Πρεμιέρα έγινε σήμερα για την υπηρεσία Park&Ride, η οποία προσδοκάει να συμβάλει σημαντικά στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται στη είσοδο Λευκωσίας. Μέχρι στιγμής ωστόσο τα λεωφορεία πηγαινοέρχονται άδεια, αφού από το πρωί επιβιβάστηκαν μόλις 20 άτομα.  

Όπως φαίνεται λίγοι ήταν αυτοί που επέλεξαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο. Ανεξαρτήτου όμως κόσμου, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ όπως δήλωσαν οδηγοί αρκετοί πολίτες επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο ώστε να «ελέγξουν» την διάρκεια της διαδρομής. Η διαδρομή μέχρι τα Φώτα Καλησπέρα διήρκησε 7 λεπτά και όπως υπολογίζεται θα εξοικονομούνται περίπου 20 λεπτά στη διαδρομή.  

Ικανοποιημένοι οι πολίτες που χρησιμοποίησαν την υπηρεσία, αφού όπως δήλωσε ο Εμπορικός Διευθυντής της CPT, Αλέξανδρος Καμπέρος, τα σχόλια που έλαβαν έκαναν λόγο για μια «εξαιρετική υπηρεσία για το χρόνο με τον οποίο έφτασαν στο κέντρο».  Σε ώρα αιχμής η διαδρομή μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών διήρκησε 25 λεπτά, όπως δήλωσε ο κ. Καμπέρος, σε αντίθεση με την αντίστοιχη με αυτοκίνητο που διαρκεί 45 - 50 λεπτά. 

Ταυτόχρονα, η υπηρεσία από το ΓΣΠ είναι δοκιμαστικά δωρεάν, σε μια προσπάθεια να δοθεί κίνητρο στους πολίτες να δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία.

 


 

Δρομολόγια ξεκινούν από το Στάδιο ΓΣΠ προς το κέντρο της Λευκωσίας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με αυξημένη συχνότητα τις ώρες αιχμής, δηλαδή τις πρωινές ώρες που εργαζόμενοι μεταβαίνουν στην εργασία τους και τις μεσημβρινές ώρες που σχολάνουν αρκετοί. 

Τα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται είναι υπερσύγχρονα, τα οποία πρόσφατα έφτασαν στην Κύπρο. Πρόκειται για κλιματιζόμενα οχήματα, τα οποία διαθέτουν θέσεις για άτομα με αναπηρία και διαθέτουν θύρες usb.  

1

Η υπηρεσία τέθηκε σε εφαρμογή με τη συνεργασία της Δημόσιας Εταιρείας Μεταφορών - Cyprus Public Transport (CPΤ) και του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. 

Όπως είχε ανακοινώσει η CPT, η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 6.00 το πρωί, ενώ όπως ξεκαθάρισε ο Υπουργός Μεταφορών στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι θα λειτουργεί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα και θα μεταφέρει με συχνά και τακτά αστικά δρομολόγια, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, τους επιβάτες από το Στάδιο ΓΣΠ στο κέντρο της Λευκωσίας με λίγες και συγκεκριμένες στάσεις στα Φώτα Καλησπέρα και στις Λεωφόρους Λεμεσού και Μακαρίου.  

1

Παράλληλα, δημιουργήθηκε νέα λεωφορειολωρίδα στην είσοδο της Λευκωσίας, με στόχο οι χρήστες της υπηρεσίας να φθάνουν στον προορισμό τους πιο σύντομα και με άνεση, όπως αναφέρει η CPT.