Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κέντρο Υγείας Ιδαλίου

Χωρίς προσωπικό ιατρό για τρεις βδομάδες τώρα, παραμένει το Κέντρο Υγείας Ιδαλίου. 

Η μία εκ των δύο ιατρών που στελέχωναν το κέντρο αφυπηρέτησε χωρίς να αντικατασταθεί, ενώ ο δεύτερος γιατρός απουσιάζει με άδεια ασθενείας. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ιδαλίου έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών και υπογράμμισε πως αποτάθηκε στον ΟΚΥπΥ, χωρίς να υπάρξει ουσιαστική επίλυση του προβλήματος. 

Όπως δήλωσε ο Λεόντιος Καλλένος, «η μία διευθέτηση που έγινε είναι να στέλλουν τους ασθενείς, τους δημότες μου και κατοίκους της περιφέρειας στο κέντρο Υγείας στα Λατσιά. Δηλαδή πάνω από 10-12 χιλιόμετρα από το Ιδάλιο για να τους εξετάζουν οι γιατροί. Και είπαμε ότι τις επόμενες μέρες θα λυθεί το πρόβλημα είτε με κάποιο έκτακτο ιατρό μέχρι να προσληφθεί νέος κόσμος». 

Και πρόσθεσε ότι επικοινώνησε ξανά με τον ΟΚΥπΥ σήμερα, χωρίς και πάλι να υπάρξει θετική εξέλιξη, αφού όπως του είπαν ο υπεύθυνος για το θέμα του Δαλιού απουσιάζει με άδεια. 

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου διερωτήθηκε, «ολόκληρος ΟΚΥπΥ να μην έχει δύο τρεις γιατρούς έκτακτους σε περίπτωση που απουσιάζει κάποιος να τον στέλνει να εξυπηρετά τον κόσμο; Ο κόσμος και όλοι μας έχουμε μεγάλο θυμό γιαυτό που συμβαίνει και απαιτούμε άμεσα να δοθεί λύσει στο πρόβλημα». 

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση, ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ ανέφερε ότι ο Οργανισμός αναζητεί λύση και ότι οι ασθενείς εξυπηρετούνται προσωρινά από ιατρούς στο κέντρο υγείας Λατσιών. 

Ο Χαράλαμπος Χαριλάου δήλωσε πως «προσπάθεια μας αυτή τη στιγμή είναι να διοριστεί τουλάχιστον ακόμα ένας γιατρός στο Κέντρο Υγείας Ιδαλίου ώστε να εξυπηρετούνται πλήρως οι ανάγκες της κοινότητας».