Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γιοχάνεσμπουργκ

Τους 73 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα νωρίς το πρωί σε πενταώροφο κτίριο στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ. 

Ανάμεσα στα θύματα – που ενδέχεται να αυξηθούν, όσο προχωρούν οι έρευνες των πυροσβεστών μέσα στο καμένο κτίριο – υπάρχουν και τουλάχιστον 7 παιδιά, ένα από αυτά μωρό κάτω των 2 ετών.

Το εγκαταλελειμμένο κτίριο βρίσκεται σε υποβαθμισμένη περιοχή στην πρώην επιχειρηματική συνοικία του Γιοχάνεσμπουργκ και έχει περιγραφεί ως ένας «άτυπος οικισμός» όπου είχαν μετακομίσει άστεγοι αναζητώντας κατάλυμα.

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν 73 νεκροί και 52 τραυματίες οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης του Γιοχάνεσμπουργκ Ρόμπερτ Μουλάουτζι.

Σύμφωνα με μάρτυρες, τουλάχιστον 200 άτομα μπορεί να ζούσαν εκεί.

Όσοι αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα έχουν προειδοποιηθεί ότι οι πιθανότητες να τους βρουν ζωντανούς είναι «πολύ μικρές».

Τραγικές εικόνες μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία. 

Οι διασώστες βγάζουν από το καμένο κτίριο απανθρακωμένα πτώματα και τα τοποθετούν στον δρόμο καλυμμένα με σεντόνια ή κουβέρτες.

«Πολλοί άνθρωποι» ενδέχεται να παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, εκτίμησε ο Μουλάουτζι.

«Στο εσωτερικό του κτιρίου υπήρχε μία πόρτα (ασφαλείας) που ήταν κλειστή.Πολλά από τα απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν πίσω από αυτή την πόρτα» σχολίασε  ο Εμγκσίνι Τσουάκου, δημοτικός αξιωματούχος αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, όμως οι αρχές εκτιμούν ότι ενδέχεται να ξεκίνησε από ένα αναμμένο κερί.

Πηγή: Skai.gr