Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σαφείς εντολές για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή της Χλώρακας έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε στο Προεδρικό. 

Με το πέρας της σύσκεψης προέβη σε δηλώσεις ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος ενημερώθηκε ενδελεχώς για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στην Χλώρακα, ενώ ζήτησε από την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας να τον ενημερώσουν συνολικά για όλα τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο, κατά την διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης συζήτησαν το επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ έδωσε εντολές ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή, με όλους τους τρόπους.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι Σύρος διαδηλωτής που βρέθηκε θετικός στο νάρκοτεστ βρισκόταν στις διαπραγματεύσεις με την Υπουργό και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «δεν ήταν στις διαπραγματεύσεις, συνόδευσε έναν εκ των Σύρων εκείνη την ώρα. Από εκείνη την ώρα που βρέθηκε στον αστυνομικό σταθμό καταγγέλθηκε για κάποιες άλλες δηλώσεις και αναρτήσεις του και στη συνέχεια συνελήφθη».

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως «όποιοι έχουν παραβιάσει τον νόμο θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη». 

Στο Προεδρικό κλήθηκε πέραν της υπουργού και του Αρχηγού, και ο Διευθυντής της ΚΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος είναι έντονα προβληματισμένος από το αίσθημα ανασφάλειας που εκφράζουν οι πολίτες στην Χλώρακα, ειδικότερα μετά τη δεύτερη συνεχόμενη νύκτα χάους στην κοινότητα.

Ζητούμενο κατά τον Νίκο Χριστοδουλίδη να επανέλθει η ηρεμία στην Χλώρακα, γι’ αυτό και συγκάλεσε την έκτακτη σύσκεψη αποκατάσταση της ηρεμίας.

Σημειώνεται ότι ερωτηθείς χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την κατάσταση στην Χλώρακα, σημείωσε ότι «έχω μιλήσει προσωπικά με τον αρχηγό της Αστυνομίας, έχω μεταφέρει τη θέση μου: διασφάλιση της δημόσιας τάξης, το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτο και οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες», σημειώνοντας ότι οι οδηγίες του είναι να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς.