Τηλεόραση Ραδιόφωνο
στρατος

Πένθος στην Εθνική Φρουρά. Ο Ελλαδίτης Αρχισμηνίας Βασίλειος Μπράτος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στις 17 Αυγούστου εν ώρα καθήκοντος και έκτοτε νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΓΝ Λευκωσίας έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Την τραγική είδηση γνωστοποίησε το Υπουργείο Άμυνας εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του άτυχου υπαξιωματικού από την Ελλάδα

«Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης ανακοινώνουμε τον θάνατο του ΣΥΠ Αρχισμηνία Βασίλειου Μπράτου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά ενώ διενεργούσε εργασίες συντήρησης σε όχημα της Μονάδας του, στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.», αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας.

Η κηδεία του 54χρονου Αρχισμηνία θα τελεσθεί δημοσία δαπάνη με τις αρμόζουσες στρατιωτικές τιμές.

Θλίψη για τον θάνατο του αρχισμηνία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του ΣΥΠ Αρχισμηνία Βασίλειου Μπράτου, ο οποίος τραυματίστηκε κρίσιμα εν ώρα καθήκοντος την Πέμπτη 17 Αυγούστου στην Αεροπορική Βάση “Ανδρέας Παπανδρέου. Ειλικρινή συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους οικείους του»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπαξιωματικός ο οποίος υπηρετούσε στην αεροπορική βάση της Πάφου, τραυματίσθηκε κρίσιμα μετά από έκρηξη ελαστικού φορτηγού αυτοκινήτου της μονάδας του, το οποίο και προσπαθούσε να επιδιορθώσει.

Από την έκρηξη εκτινάχθηκε προς τα πίσω χτυπώντας βίαια σε άλλο όχημα που ήταν σταθμευμένο δίπλα από το σημείο όπου εργαζόταν. Μεταφέρθηκε αρχικά στο ΓΝ Πάφου και ακολούθως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του διακομίστηκε στο ΓΝ Λευκωσίας. Την περασμένη Τετάρτη, μετά από ενέργειες του Υπουργείου Υγείας ήρθε στην Κύπρο ιατρός από το Ισραήλ και εξέτασε τον υπαξιωματικό.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στο μεταξύ και οι έρευνες που διεξάγονται για τα αίτια της τραγωδίας από την αστυνομία, το τμήμα επιθεώρησης εργασίας, τη διεύθυνση υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία της Ε.Φ και από τον Γενικό Επιθεωρητή.