Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χλώρακα Λιασίδης Παπαθεοδώρου Κουκκίδου Προκοπίου

Διαδοχικές ήταν οι συναντήσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας χθες στην Χλώρακα. Πέραν αυτής με αντιπροσωπεία των αλλοδαπών που ήταν γνωστή ήδη από χθες το απόγευμα, συναντήθηκαν και με τον κοινοτάρχη, Νικόλα Λιασίδη, παρέχοντας του παράλληλα διαβεβαιώσεις.

Αυτό κάνει γνωστό ο ίδιος ο κοινοτάρχης με ανάρτηση στο Facebook, απαριθμώντας τις τρεις διαβεβαιώσεις που έλαβε από την Υπουργό και τον Αρχηγό Αστυνομίας. Σύμφωνα με τον κ. Λιασίδη:

1) Η Χλώρακα θα έχει για το επόμενο διάστημα αυξημένη Αστυνομεύση για να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα και με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες.

2) Παράλληλα θα γίνονται καθημερινοί ελέγχοι στους δρόμους για αντιμετώπιση της παραβατικότητας. 

3)Οι διαδικασίες εκκένωσης και φύλαξης του St.Nikolas θα προχωρήσουν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθορισθεί από την αρχή.

Σημειώνεται ότι ικανοποιημένοι από την συνάντηση τους με την υπουργό και τον Αρχηγό εμφανίστηκε χθες και η αντιπροσωπεία των αλλοδαπών, καθώς σύμφωνα με τους ιδίους, έλαβαν διαβεβαιώσεις που τους ικανοποιούν.

Όπως μετέδωσε χθες ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι αλλοδαποί έλαβαν διαβεβαιώσεις πως θα βρεθούν λύσεις και στέγη για τις οικογένειες, ως επίσης και ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν κατά τα επεισόδια της Κυριακής, θα επιδιορθωθούν

Στο άκουσμα των αποφάσεων οι αλλοδαποί ξέσπασαν μάλιστα σε χειροκροτήματα, και αποχώρησαν ειρηνικά, λήγοντας έτσι την χθεσινή τους διαμαρτυρία.

Ωστόσο ως γνωστό, δεν πέρασε παρά μόνο λίγη ώρα για να μετατραπεί εκ νέου η Χλώρακα σε πεδίο μάχης.

Σημειώνεται παράλληλα, πως δηλώσεις για την Χλώρακα έκανε χθες βράδυ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Σε ερώτηση πώς θα διασφαλιστεί η ηρεμία στο χωριό, είπε ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο αρχηγός της Αστυνομίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Πάφο και θα υπάρξουν συναντήσεις και με το Κοινοτικό Συμβούλιο, όπως επίσης και με την ομάδα των Σύρων. «Έχω μιλήσει προσωπικά με τον αρχηγό της Αστυνομίας, έχω μεταφέρει τη θέση μου: διασφάλιση της δημόσιας τάξης, το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτο και οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι οδηγίες του είναι να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς.