Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ήταν στις 7 Νοεμβρίου 1997 που ο William Moldt δηλώθηκε αγνοούμενος από την περιοχή Lantana στη Φλόριντα.

Ο άτυχος άντρας δεν είχε επιστρέψει σπίτι του μετά από βραδινή έξοδο. Ήταν γύρω στις 21:30 το βράδυ που ο 40χρονος είχε τηλεφωνήσει στη σύντροφό του για να της πει ότι θα γυρίσει σπίτι σύντομα.

Αλλά αυτή ήταν και η τελευταία φορά που μίλησαν γιατί ο William Moldt δεν επέστρεψε ποτέ.

Η αστυνομία ξεκίνησε γρήγορα μια έρευνα για τον αγνοούμενο, αλλά η υπόθεση παρέμενε ανοιχτή για πάνω από δύο δεκαετίες, με τα αγαπημένα πρόσωπα του William Moldt να μένουν για χρόνια χωρίς απαντήσεις.

Ήταν τον Αύγουστο του 2019 -22 χρόνια μετά την εξαφάνιση- που ένας προηγούμενος κάτοικος της γειτονιάς Grand Isles τσέκαρε το πρώην σπίτι του στο Google Earth όταν παρατήρησε κάτι περίεργο σε μια μεγάλη λίμνη.

Έκανε μεγέθυνση για να δει κάτι που έμοιαζε με αυτοκίνητο και έτσι επικοινώνησε με το άτομο που ζούσε στο σπίτι που συνορεύει με τη λίμνη για να τους ζητήσει να το ερευνήσουν.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Barry Fay σήκωσε drone πάνω από την περιοχή και διαπίστωσε πως πράγματι υπήρχε ένα λευκό αυτοκίνητο κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια της λίμνης.

Έτσι τηλεφώνησε στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Palm Beach που έστειλε αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Βγάζοντας το λευκό αυτοκίνητο από τη λίμνη, παρατήρησαν ότι βρισκόταν στο νερό για σημαντικό χρονικό διάστημα. Και αφού άνοιξαν τις πόρτες του βρήκαν τα σκελετικά υπολείμματα του William Moldt μέσα.

Ο Barry Fay δήλωσε στο Palm Beach Post πως νόμιζε ότι ήταν απλώς κάποιο παλιό αυτοκίνητο που είχε καταστραφεί. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα υπήρχε ένα πτώμα 22 ετών» παραδέχτηκε.

Δεν το πρόσεξε κανείς από το 2007

Η πιο ανατριχιαστική και οδυνηρή πτυχή της υπόθεσης είναι πως το αυτοκίνητο ήταν ορατό στο Google Earth από το 2007, σύμφωνα με μια έκθεση του Charley Project, μιας διαδικτυακής βάσης δεδομένων «παγωμένων» υποθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Κι όμως χρειάστηκαν άλλα 12 χρόνια για να ανοίξει κάποιος τα μάτια του και να το εντοπίσει.

Το γραφείο του σερίφη είπε στο BBC ότι ο William Moldt πιθανότατα έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε στη λίμνη. Ωστόσο, οι μάρτυρες είχαν πει ότι δεν φαινόταν μεθυσμένος όταν έφυγε από το νυχτερινό κέντρο.

Οι δυνάμεις επέμειναν πως όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά η έρευνα για την εξαφάνισή του, το αυτοκίνητο δεν ήταν ορατό και μόνο χάρη σε μια πιο πρόσφατη μετατόπιση στα νερά της λίμνης έγινε ορατό.

«Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τι συνέβη πριν από πολλά χρόνια» σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Teri Barbera. «Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι χάθηκε από προσώπου γης και τώρα τον ανακάλυψαν».

Πηγή: in.gr