Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυπριακή αποστολή Ελλάδα

Στην Αλεξανδρούπολη για να επιχειρήσει στην περιφέρεια Έβρου μεταβαίνει αύριο (27/08) η κυπριακή αποστολή.

Όπως ενημερώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, η υπριακή αποστολή κατόπιν διευθετήσεων αναχωρεί αύριο αεροπορικώς αφού ενσωματωθεί με ομάδες του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος για την Αλεξανδρούπολη με προορισμό τη μεταφοράς τους για διεξαγωγή επιχειρήσεων στη περιφέρεια Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η κυπριακή αποστολή επιχειρούσε στην περιοχή του Γραμματικού.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδινε η κυπριακή αποστολή στην Πάρνηθα, για καταστολή των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και μέρες σε μια δύσβατη περιοχή με πυκνή δασική βλάστηση.

Το πεζοπόρο τμήμα από 31 μέλη, εργαζόταν συγκροτημένα με ομάδες και μηχανοκίνητο εξοπλισμό από το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και την αποστολή από την Σλοβακία.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, «η κυπριακή αποστολή επιχειρούσε μέχρι αργά το βράδυ χθες σε περιοχή της Πάρνηθας και συνεχίζει και σήμερα την υποστήριξη της στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Ελλάδος».

Η Κυπριακή αποστολή χωρίστηκε σε δύο ομάδες, με την πρώτη να κατευθύνθηκε με το πρώτο φως της ημέρας στον χώρο των επιχειρήσεων σε περιοχή της Πάρνηθας, όπου παρέμεινε μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ η δεύτερη ομάδα μετακινήθηκε μετά από νέες οδηγίες του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος, από την Πάρνηθα στην περιοχή Βαρνάβα-Γραμματικού.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, «επιχείρησε στην περιοχή του Γραμματικού σε μια νέα πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σήμερα και εκεί σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας ανοίγονταν εγκαταστάσεις σωλήνων νερού σε μεγάλες αποστάσεις, καθότι μιλούμε για πολύ δύσβατη περιοχή και ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν πυροσβεστικά οχήματα».

Ο Υπεύθυνος της αποστολής Διευθυντής Εκπαίδευσης και Υποστήριξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χριστόφορος Στυλιανού, ο οποίος  συντονίζει την όλη επιχείρηση σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, ανάφερε ότι οι επιχειρήσεις καταστολής είναι πολύ δύσκολες.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Κεττής, «φαίνεται η κατάσταση εξ’ όσο έχω ενημερωθεί από τον υπεύθυνο της αποστολής ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολη κυρίως λόγω της πυκνότητας της βλάστησης, γενικά των περιβαλλοντικών συνθηκών αλλά και της ιδιομορφίας των εδαφών, δηλαδή των απρόσιτων εδαφών».

Με ανάρτηση στο Twitter, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρθηκε στην Κυπριακή συνδρομή για κατάσβεση των πυρκαγιών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έκανε, εξάλλου, retweet ανάρτηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας με βίντεο από τα κυπριακά πτητικά μέσα που επιχειρούν στην Αλεξανδρούπολη.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση κατάσβεσης στην Πάρνηθα

 

1
1
1
1