Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κξγ

Επίσημη πρώτη σήμερα για το κυνήγι της φάσσας. Δεκαεννέα χιλιάδες κυνηγοί βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στην ύπαιθρο, πιάνοντας τα καλύτερα πόστα κοντά σε ταίσματα και απαγορευμένες περιοχές. Ικανοποιημένοι επέστρεψαν κάποιοι ενώ δεν έλειψαν και οι «παπαγάλοι». Εκείνοι δηλαδή που δεν βρήκαν θήραμα από την πρώτη εξόρμηση.

Ταλαιπωρημένοι λόγω καύσωνα και απογοητευμένοι από το μειωμένο θήραμα γύρισαν στην πλειοψηφία οι 19 χιλιάδες κυνηγοί από την επίσημη πρώτη για τις φάσσες.

Κάποιοι από νωρίς το πρωί, άλλοι από χθες το βράδυ και κάποιοι από τις αρχές της βδομάδας, έσπευσαν για να πιάσουν τα θεωρητικά καλύτερα πόστα κοντά σε ταΐσματα και απαγορευμένες περιοχές. Με τους πλείστους να μην έχουν τελικά τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στιγμές αγωνίας για 87χρονο κυνηγό

Περιπετειώδης ήταν η πρώτη εξόρμηση για 87χρονο κυνηγό στην επαρχία Λάρνακας.

Ξεκίνησε πρωί πρωί για το κυνήγι, και χάθηκαν τα ίχνη του, με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση εντοπισμού του από τους φίλους του και την Αστυνομία.

Επίκεντρο των ερευνών η Κόσιη. Εκεί όπου επρόκειτο ο 87χρονος και η παρέα του να πάνε για κυνήγι, και δεν πρόλαβε, αφού όπως ενημέρωσε τηλεφωνικώς τους φίλου του στις 7 και 30 το πρωί, είχε ατύχημα, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε χαράδρα.

Ο 87χρονος ήταν καλά στην υγεία του. Ωστόσο μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για εξετάσεις και περίθαλψη.

Δεν έλειψαν οι καταγγελίες από τα αρμόδια τμήματα

Επι ποδός από τα ξημερώματα βρίσκονταν με περιπολίες και έλεγχους τόσο τα μέλη της Υπηρεσίας Θήρας, όσο και του επανασυσταθέντος Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της Αστυνομίας, τα οποία και μοίρασαν εξώδικα αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Η Υπηρεσία Θήρας προχώρησε σε 14 καταγγελίες. Οι 13 αφορούν για κυνήγι σε απαγορευμένες περιοχές σε Πάφο, Λάρνακα και Λευκωσία, με τους παραβάτες να εισπράττουν εξώδικο τριών χιλιάδων ευρώ έκαστος, ενώ σε έναν κυνηγό εκδόθηκε εξώδικο 2000 ευρώ για θανάτωση απαγορευμένου θηράματος και συγκεκριμένα μιας φραγκολίνας.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε στο μεταξύ και η υποχρεωτική δήλωση της κάρπωσης των θηραμάτων, μέσω του Αρτεμις Cy.

«Από ότι φαίνεται ο περισσότερος κόσμος εξοικειώθηκε με το artemis application η εφαρμογή γίνεται απευθείας από τους ίδιους και έτσι δεν μας παίρνουν εμάς σε τηλέφωνα και μηνύματα», αναφέρει ο Ανώτερος Θηροφύλακας Νίκος Τσελεπής.

Υπενθυμίζεται ότι το κυνήγι της φάσσας θα είναι διάρκειας εφτά εξορμήσεων, ενώ από τις 3 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει και το κυνήγι των τρυγονιών.