Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Κάθε ελιά και πόστο, κάθε καλαμιώνας και παλέτο. Με τα χιλιάδες ταΐσματα παγκυπρίως, που άρχισαν από τον Απρίλιο, να έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην επίσημη πρώτη αύριο για τις φάσσες.

Οι εικόνες από επιτρεπόμενη περιοχή κυνηγίου στην επαρχία Λευκωσίας, ενδεικτικές του αναβρασμού που υπάρχει στις τάξεις των κυνηγών, οι είχαν όπως απέδειξαν είχαν ευφάνταστες επινοήσεις για την κράτηση των θεωρητικά καλύτερων πόστων 

«Όσον αφορά την ακαταστασία που παρουσιάζεται με τα παλέτα είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει. Στην επερχόμενη τροποποίηση της νομοθεσίας ίσως αυτό να είναι ένα από τα μέτρα που θα λάβουμε», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας, Πέτρος Αναγιωτός.

Το κυνήγι της φάσσας θα είναι διάρκειας εφτά εξορμήσεων από τις οποίες οι πέντε θα είναι Κυριακή και οι δύο Τετάρτη,

« Η φάσσα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σταθερή ανοδική κάρπωση εδώ και 10 περίπου χρόνια που είναι το κύριο θήραμα της συγκεκριμένης κυνηγετικής περιόδου, ενώ όσον αφορά τα τρυγόνια, το κυνήγι που θα πρέπει να σημειώσω στις 3/9 είναι όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια μειωμένος», ανέφερε ο κ. Αναγιωτός.

Από φέτος το κυνήγι στην Κύπρο θα διεξάγεται υπό νέους όρους και προϋποθέσεις, με πιο χαρακτηριστική την υποχρεωτική δήλωση της κάρπωσης των θηραμάτων, μέσω του Αρτεμις Cy ή με SMS για όσους δεν έχουν έξυπνα κινητά

«Είναι η νέα πρόνοια που έχουμε βάλει, όμως είναι απαραίτητη, διότι στο μέλλον μπορεί παραδοσιακά θηράματα να τεθούν περιορισμοί από την ΕΕ όπως έγινε με το τρυγόνι και γι αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», σημείωσε ο κ. Αναγιωτός.

Να θυμίσουμε ότι περιορισμοί θα υπάρχουν και στο κυνήγι των τρυγονιών που αρχίζει στις 3 Σεπτεμβρίου, αφού οι πληθυσμοί του είδους παρουσιάζονται μειωμένοι διεθνώς.