Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τηρ

Το προσωπικό έχει ήδη επιλεγεί. Πέρασαν από ειδική εκπαίδευση στην Αστυνομική Ακαδημία, αλλά και στη χρήση των όπλων, και πλέον είναι πανέτοιμοι για να αναλάβουν δράση.Ο λόγος για τα μέλη του επανασυσταθέντος Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της Αστυνομίας, τα οποία αύριο Κυριακή, πρώτη μέρα της φάσσας αναμένεται να πάρουν το βάπτισμα του πυρός.

«Ο Ουλαμός θα διενεργεί περιπολίες και ελέγχους σε όλες τις περιοχές της Κύπρου όπου διεξάγεται κυνήγι και θα διερευνά πληροφορίες που αφορούν μεταξύ άλλων υποθέσεις λαθροθηρίας», ανέφερε η Λειτουργός Γραφείου Τύπου Ελένη Κωνσταντίνου.

Ο επανασυσταθής Ουλαμός Πάταξης της Λαθροθηρίας της Αστυνομίας, έχει το στρατηγείο του στη ΜΜΑΔ και η δράση του θα καλύπτει ολόκληρη την Κύπρο. Με οδηγίες να έχει στενή συνεργασία και με την Υπηρεσία Θήρας

«Είναι επιφορτισμένος με τα καθήκοντα της πάταξης της λαθροθηρίας, ενώ θα συνεργάζεται στενά με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, καθώς και άλλα πρόσωπα και μέλη Οργανώσεων, τα οποία δρουν κατά της παγίδευσης και θανάτωσης άγριων πτηνών», σημείωσε η κ. Κωνσταντίνου.

Τον Ουλαμό απαρτίζουν ένας αξιωματικός, ένας λοχίας και δέκα αστυνομικοί

« Αποτελεί μία από τις αποτρεπτικές μονάδες για τη λαθροθηρία και την παγίδευση πτηνών, αλλά και για την πρόληψη και πάταξη της λαθροθηρίας και την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας και είναι έτοιμος να συμβάλει ανά πάσα στιγμή σε επιχειρήσεις και δράσεις για την πάταξη της λαθροθηρίας», σημείωσε η κ. Κωνσταντίνου.

Να θυμίσουμε ότι η επανασύσταση του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ αποτελούσε πάγιο αίτημα των 30 και πλέον χιλιάδων κυνηγών της Κύπρου, με στόχο την πάταξη της οργανωμένης λαθροθηρίας.