Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Το ατύχημα στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου, συνέβη λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Ελλαδίτης υπαξιωματικός, ηλικίας 54ων ετών, που υπηρετεί στην αεροπορική βάση της Πάφου, τραυματίσθηκε κρίσιμα μετά από έκρηξη ελαστικού φορτηγού αυτοκινήτου της μονάδας του, το οποίο και προσπαθούσε να επιδιορθώσει.

Από την έκρηξη ο στρατιωτικός εκτινάχθηκε προς τα πίσω χτυπώντας βίαια σε άλλο όχημα που ήταν σταθμευμένο δίπλα από το σημείο όπου εργαζόταν.

Στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου σήμανε συναγερμός και στη σκηνή έσπευσε στρατιωτικό ασθενοφόρο. Αφού παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες στον 54χρονο διακομίστηκε στο Γενικό νοσοκομείο Πάφου όπου λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σε εξέλιξη έρευνα

Με οδηγίες του Υπουργείου Άμυνας βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια του σοβαρού ατυχήματος, αλλά και για την έκρηξη του ελαστικού, με τους ειδικούς της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας να προσπαθούν να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα στη βάση των τεκμηρίων και μαρτυριών που έχουν εξασφαλίσει.

Ο Ελλαδίτης Υπαξιωματικός, που είναι πατέρας τριών παιδιών, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Για το ατύχημα έχουν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και οι οικείοι του.