Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμα και σε αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εάν η οπαδική βία οδηγηθεί στα άκρα, εμφανίζεται η κυβέρνηση, όπως προκύπτει και από ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρωθυπουργός «κωδικοποιεί» τα τέσσερα μέτρα άμεσης ισχύος, ενώ παραθέτει και άλλα δύο, που θα εφαρμοστούν, εάν χρειαστεί.
 

τηρ


Στην ανάρτησή του τονίζει τα ακόλουθα:

«Αυτό το "ως εδώ" το οποίο φωνάζουμε ήρθε η ώρα να του δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο. Να χτίσουμε πάνω στην πρόοδο η οποία έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι αρκετή όμως. Και γι’ αυτό είμαστε εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον Προέδρο της UEFA, Aleksander Čeferin για τη συμβολή του.

Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε όχι μόνο τους εθνικούς, αλλά και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέτωπο της αποτροπής της βίας και της τιμωρίας όσων ανέχονται, ευνοούν και τελικά διαπράττουν τέτοια περιστατικά βίας. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι και θα είναι συνολική.

Το οφείλουμε στη μνήμη του Μιχάλη, στη μνήμη του Άλκη, άλλων θυμάτων, αλλά κυρίως το οφείλουμε και στα εκατομμύρια των φιλάθλων. Των αγνών φιλάθλων που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που θέλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο με τα παιδιά τους, με τις οικογένειές τους, για τους οποίους τα σπορ, και ειδικά το ποδόσφαιρο, είναι μια πηγή χαράς, είναι μια πηγή διασκέδασης. Και αυτούς τους στόχους που από κοινού θέσαμε, δεσμευόμαστε ότι θα τους πετύχουμε».
 


Τι συζητήθηκε με την UEFA και τους τέσσερις «μεγάλους»

Όπως προέκυψε από τις επαφές στο Μέγαρο Μαξιμου νωρίτερα σήμερα, με τέσσερα μέτρα άμεσης εφαρμογής και προειδοποίηση για ακόμα αυστηρότερα αν δεν υπάρξει συμμόρφωση επιχειρεί η κυβέρνηση να βάλει τέλος στο φαινόμενο της αθλητικής βίας και τη δράση των χούλιγκαν εντός και εκτός γηπέδων.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι τα μέτρα αυτά συζητήθηκαν και ανακοινώθηκαν ενώπιον του προέδρου της UEFA τους προσδίδει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και υποχρεώνει όλους όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη σήμερα, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 

Πηγή: protothema.gr