Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπουργός Εργασίας εργαζόμενοι

Σε ισχύ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τέθηκε σήμερα το διάταγμα του Υπουργείου Εργασίας για θερμοπροστασία των εργαζομένων.

Από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι σε εργοτάξια άφησαν τις δουλειές τους λόγω καύσωνα, ενώ σταμάτησε η διανομή προϊόντων και φαγητού με δίκυκλα.

Κλιμάκια του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και της αστυνομίας βγήκαν στους δρόμους και διενεργούσαν ελέγχους, με τη συμμετοχή μάλιστα του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Παναγιώτου.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Εργασίας, «διαπιστώσαμε ότι η συμμόρφωση ότι των οργανισμών και των επιχειρήσεων με τις πρόνοιες του διατάγματος είναι σε αυτή τη φάση ικανοποιητική. Διαπιστώνονται κάποιες σποραδικές παραβιάσεις για τις οποίες γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα».

Ο Υπουργός Εργασίας διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι τόσο οι εργοδότες  και οι εργαζόμενοι, όσο και οι πολίτες, συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά στην προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Παναγιώτου, «είναι κατανοητές οι επιπτώσεις στους οργανισμούς και στις επιχειρήσεις που χρειάζεται να συμμορφωθούν με τις πρόνοιες του διατάγματος όμως αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων και είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι από όλους σεβαστό και κατανοητό».

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό διάταγμα τίθεται σε ισχύ στην περίπτωση έκδοσης πορτοκαλί προειδοποίησης για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και εφαρμόζεται σε περιοχές του εσωτερικού και στα υψηλότερα ορεινά.