Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

Θερμοκρασία ρεκόρ για τον φετινό Αύγουστο κατέγραψε νωρίς το απόγευμα (14/08) ο σταθμός ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας. Δεκατρία λεπτά μετά τις 15:00, και ενώ βρισκόταν σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας, ο υδράργυρος άγγιξε τους 45 βαθμούς κελσίου.

Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα, το Τμήμα εξέδωσε νέα διπλή προειδοποίηση. Μια πορτοκαλί για τα ψηλότερα ορεινά και μια Κίτρινη για περιοχές του εσωτερικού, με ισχύ και οι δυο από τις 21:00 απόψε μέχρι τις 18:00 αύριο το απόγευμα. Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» θα βρίσκεται ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών για τη μέρα του Δεκαπενταύγουστου.

Η πορτοκαλί προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας αναφέρει πως η ελάχιστη θερμοκρασία στα ψηλότερα ορεινά δεν αναμένεται να πέσει κάτω από 25 βαθμούς Κελσίου ενώ η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Εξάλλου, η κίτρινη προειδοποίηση αναφέρει πως η ελάχιστη θερμοκρασία σε περιοχές του εσωτερικού δεν αναμένεται να πέσει κάτω από 26 βαθμούς Κελσίου ενώ η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου.