Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πασυδυ

Αχρείαστη και άνευ αντικειμένου χαρακτηρίζει η ΠΑΣΥΔΥ την αναστάτωση που προκλήθηκε μεταξύ των Δημοσίων Υπαλλήλων, μετά τη δημοσιοποίηση σημειώματος του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο και ενόψει της ετοιμασίας του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, προβλέπεται η κατάργηση δεκαπέντε επιδομάτων που παραχωρούνταν στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. 

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Συντεχνία Στρατή Ματθαίου, πρόκειται για επιδόματα τα οποία ήταν ανενεργά από την εποχή της Τρόικα και η κυβέρνηση προχώρησε στην οριστική κατάργηση τους. 
  
«Όντως υπάρχει μια αναστάτωση που πιστεύω δεν είναι δικαιολογημένη γιατί τα πλείστα θέματα είναι ακριβώς όπως τα έχουμε συμφωνήσει που έχουν προχωρήσει και υπήρχαν κάποια επιδόματα που ήταν ανενεργά από το 12 και η κυβέρνηση προχώρησε τώρα στη διαγραφή τους.», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου.  
 
Η οριστική κατάργηση επιδομάτων, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, σε κάποιες περιπτώσεις καλύπτεται με την αύξηση στους μισθούς. 
  
«Άλλα επιδόματα προχωρούμε με βάση τη συμφωνία που κάναμε για σταδιακή αποκατάσταση των επιδομάτων και καταλήξαμε τελευταία σε συμφωνία με τα επιδόματα βάρδιας και την υπερωριακή απασχόληση. Και εκείνα θα αποκατασταθούν 50% 01/01/24 και 50% 01/01/25. Επομένως ότι γίνεται είναι στα πλαίσια που έχουμε συμφωνήσει με την κυβέρνηση για αυτά τα επιδόματα για το θέμα της σταδιακής αποκατάστασης.», πρόσθεσε ο κ. Ματθαίου. 
  
Στις τάξεις των στελεχών της Εθνικής Φρουράς τηρείται στάση αναμονής, ενόψει και της απάντησης σε επιστολή που στάλθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Υπουργείο Άμυνας, και με την οποία ζητήθηκε η τροποποίηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών σε επίδομα βάρδια.  

Με τη συγκεκριμένη τροποποίηση οι Σύνδεσμοι Αξιωματικών και Υπαξιωματικών ζητούν την παροχή στοχευμένα επιδόματος για όσους εκτελούν υπηρεσίες βάρδιες.