Τηλεόραση Ραδιόφωνο
στρατης ματθαιου

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, του Γενικού Διευθυντή του συγκεκριμένου Υπουργείου και του Υπουργού Εργασίας, είπε στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Στρατής Ματθαίου.

Θέματα συζήτησης ήταν ο εκσυγχρονισμός, η ψηφιοποίηση και η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, τα θέματα των χαμηλόμισθων που βρίσκονται στην κλίμακα Α2-5-7, η μονιμοποίηση των αορίστου χρόνου και το ζήτημα της τηλεργασίας, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ.

Για το ζήτημα των χαμηλόμισθων και της γρηγορότερης ανέλιξής τους, ο κ. Ματθαίου είπε, πως ο ΠτΔ ζήτησε κοστολόγηση από το Υπουργείο Οικονομικών και αναμένει πως στη νέα συνάντηση της 1ης Σεπτεμβρίου με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να υπάρχει απάντηση.   

Όσο αφορά τους αορίστου χρόνου, ο Στρατής Ματθαίου, σημείωσε πως έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους εκτός της ανέλιξης τους. Ο κ. Ματθαίου ενημέρωσε ότι σύστασε ομάδα νομικών για να ετοιμαστεί νομοσχέδιο για να σταματήσει ο θεσμών των αορίστου που είναι το 1/3 της δημόσιας υπηρεσίας. Για να μπορεί να προχωρήσει το νομοσχέδιου, είπε πως θα χρειαστεί μια τροποποίηση του Συντάγματος σε μη θεμελιώδη άρθρα. Να αναμένουμε εξελίξεις μέχρι το τέλος του χρόνου, ανέφερε.