Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας

Στόχος του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας είναι η στήριξη όλων των στεγών και ιδρυμάτων, για να παρέχουν υπηρεσίες, που θα εξυπηρετούν την αξιοπρεπή διαβίωση, μέσα από συνέργειες, είπε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, κατά την επίσκεψή της στη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ», την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Υφυπουργός είπε ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων επισκέψεων, που κάνει με τους συνεργάτες της σε ιδρύματα, στέγες ηλικιωμένων και στέγες ατόμων με αναπηρία, για να δει και ιδίοις όμμασι τις συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν τα άτομα αυτά και τις υπηρεσίες που τους παρέχονται.

Στη συνέχεια, είπε, θα ακολουθήσει συζήτηση επί των θεμάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζονται, «έτσι ώστε να δοθούν εκείνες οι λύσεις και εκείνη η στήριξη και αρωγή από το κράτος, έτσι ώστε να παρέχονται οι υπηρεσίες που πρέπει να παρέχονται σε άτομα τα οποία είναι ηλικιωμένα ή είναι άτομα με αναπηρίες».

«Χαίρομαι να διαπιστώσω ότι εδώ, υπάρχει μια πάρα πολύ καλή παροχή υπηρεσιών και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών σε ηλικιωμένα άτομα αλλά και σε άτομα με αναπηρίες. Λειτουργεί κέντρο ημέρας και 24ωρη φροντίδα», ανέφερε για τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ», αφού προηγήθηκε ξενάγησή της στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, όπου η Υφυπουργός συνομίλησε με τα άτομα που μένουν ή δέχονται υπηρεσίες εκεί.

«Επειδή πολλές φορές ακούγονται τα αρνητικά, είναι καλό να λέμε και τα θετικά. Υπάρχουν στέγες, υπάρχουν ιδρύματα που παρέχουν και πέραν των απαραίτητων», ανέφερε, προσθέτοντας ότι παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες, που δίνουν «εκείνη τη διαβίωση στους εξυπηρετούμενους, που αποτελεί την αξιοπρεπή διαβίωση που πρέπει να έχουν».

Στόχος του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, σημείωσε, είναι να βοηθήσει όλες τις στέγες και τα ιδρύματα να παρέχουν εκείνες τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν την αξιοπρεπή διαβίωση. «Θα συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειές μας με συνέργειες, με ΜΚΟ, με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, με την Εκκλησία. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς όλους τους εξυπηρετούμενους».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια της Στέγης, Έρση Παπαγιάννη, ευχαρίστησε την Υφυπουργό. «Για εμάς είναι τιμή να βρίσκεται η πολιτεία δίπλα μας», ανέφερε, σημειώνοντας ότι το έργο τους είναι πιο δύσκολο μετά την πανδημία. Υπογράμμισε ότι αυτό που επιδιώκουν είναι να προσφέρουν φροντίδα ποιότητας, ενώνοντας πολλά και διαφορετικά επαγγελματικά πεδία, ενώ συμφώνησε ότι χρειάζεται η συνεργασία κράτους, Εκκλησίας, ΜΚΟ.