Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μαριλένα Ευαγγέλου

Η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες είναι ένας από τους ύψιστους στόχους του υφυπουργείου, για αυτό και υπάρχουν πολλές, συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές που είτε υλοποιούνται, είτε είναι στο στάδιο της υλοποίησης, ανέφερε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου η οποία επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής το Ίδρυμα Άγιος Στέφανος, στη Λεμεσό, το οποίο εξυπηρετεί άτομα με νοητική αναπηρία.

Όπως είπε, στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη είναι η περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία. «Τόσο σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα ενσωμάτωσης όσο σε άλλα θέματα, θα υπάρξουν στην πορεία δράσεις, προγράμματα και πολιτικές για την περαιτέρω βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρίες  στην κοινωνία. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και εφόσον υπάρχουν προβλήματα να τα λύσουμε. Μαζί μπορούμε καλύτερα να παράξουμε κοινωνική πολιτική και να είμαστε ένα πραγματικό κράτος δικαίου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Ευαγγέλου.

Η Υφυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος και ακολούθως ενημερώθηκε για τα προγράμματα του. «Γίνεται εξαιρετική δουλειά εδώ. Πρόκειται για ένα ίδρυμα που προσφέρει σημαντικά με τη συνδρομή του, στόχο έχει την ποιοτική απασχόληση και φροντίδα και την ενσωμάτωσης στην κοινωνία» είπε.

Αργότερα εντός της ημέρας η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί το Ίδρυμα Θεοτόκος, στη Λεμεσό, όπου προσφέρονται υπηρεσίες φροντίδας και απασχόλησης σε ανήλικα και ενήλικα άτομα με νοητική αναπηρία.