Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μιχάλης Χατζηγιάννης Λίνα Κασσιανίδου

Στο πηδάλιο του Υφυπουργείου Πολιτισμού βρίσκεται και επισήμως από σήμερα η Λίνα Κασσιανίδου.

Η τελετή διαβεβαίωσης της νέας Υφυπουργού, η οποία διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα Μιχάλη Χατζηγιάννη, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, και στην παρουσία μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και συγγενών και φίλων της Λίνας Κασσιανίδου.

Αφού ευχαρίστησε τον τέως Υφυπουργό Μιχάλη Χατζηγιάννη για τη συνεισφορά του, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε βέβαιος ότι η Λίνα Κασσιανίδου θα αφήσει το δικό της στίγμα στο χώρο του πολιτισμού. 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «γνωρίζοντας σας, δεν έχω καμία αμφιβολία για την αφοσίωση και τον ζήλο που θα επιδείξετε ώστε να υλοποιηθεί το όραμά μας, για ανάδειξη και ενίσχυση της πολιτιστικής δραστηριότητας στον τόπο μας. Συγκεντρώνετε τις απαιτούμενες αρετές για να διαγράψετε μια λαμπρή πορεία που θα ανοίξει νέους ορίζοντες για τον πολιτισμό στη χώρα μας. Ένα πολιτισμό που της αξίζει. Έναν πολιτισμό που μας αξίζει».

Ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον διορισμό εξέφρασε η Λίνα Κασσιανίδου, διαβεβαιώνοντας ότι θα εργαστεί σκληρά για να υλοποιήσει τους στόχους της Κυβέρνησης.

Η κα Κασσιανίδου δήλωσε ότι «θα εργαστώ για την αναγνώριση και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών και θα κάνω ό,τι μπορώ για να δώσω την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία του τόπου μας σε όλες της τις εκφάνσεις».

Την ίδια ώρα έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε η μετάβαση του τμήματος αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού θα γίνει ομαλά και αποτελεσματικά.

Αποχώρησε με «τα χέρια ψηλά»

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε, λίγο αργότερα, η τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υφυπουργείου Πολιτισμού, Εμμανουέλα Λαμπριανίδου να σημειώνει πως «ταυτόχρονα, αποχαιρετούμε τον υφυπουργό μας και τον Παράσχο μας, το alter ego του Υφυπουργού, που κέρδισαν μόνιμη, θέση στην καρδιά μας, που στα διαλείμματα των θεμάτων που χειριζόμασταν γέμιζαν την καθημερινότητα μας πνεύμα, με συναίσθημα με γνοιάξιμο. Μιχάλη και Αντρέα σας αγαπούμε σαν οικογένεια και αυτό δεν θα αλλάξει».

Παραδίδοντας τη σκυτάλη ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον διορισμό και ευχήθηκε στην διάδοχό του κάθε επιτυχία.

Λέγοντας ότι «έχουμε εκπονήσει σχέδια και έχουμε χαράξει δρόμους και με αφορμή το όραμά μας πράξαμε όσα εξαγγείλαμε στους 4,5 αυτούς μήνες. Είμαι σίγουρος ότι με τη συνεχή στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού θα οικονομήσετε βασισμένη στους ακρογωνιαίους λίθους του».

Από την πλευρά της η νέα υφυπουργός, Λίνα Κασσιανίδου δήλωσε:  «Ξέρω ότι έχετε ήδη δρομολογήσει πολλά πράγματα και θέλω να σας ευχαριστήσω και να αναγνωρίσω αυτή τη δουλειά που έχετε κάνει. Και νομίζω ότι μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε αν εργαστούμε όλοι μαζί».

Λίγο πριν βγάλει το υπουργικό κουστούμι, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έδωσε μία τελευταία υπόσχεση ως απερχόμενος Υφυπουργός. 

Και υπόσχομαι στην Κύπρο ότι πάντα θα μιλώ με προσευχές για σένα μάγισσα μου, όσο κεντάς τις ενοχές, κέντημα στην καρδιά μου

Με αγκαλιές και τα χέρια ψηλά τον αποχαιρέτησαν οι συνεργάτες του, με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, να λέει το δικό του αντίο στο Υφυπουργείο και την πολιτική, καθώς επιστρέφει στο χώρο που τον ανέδειξε ψηλά.