Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βασιλικη Κασσιανιδου Νικος Χριστοδουλιδης 2

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης της νέας Υφυπουργού Πολιτισμού κας Βασιλικής Κασσιανίδου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «το πηδάλιο του Υφυπουργείου Πολιτισμού αναλαμβάνει σήμερα η Δρ Βασιλική Κασσιανίδου μετά την αποχώρηση του αγαπητού Μιχάλη Χατζηγιάννη». 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφότου ευχαρίστησε τον τέως Υφυπουργό Μιχάλη Χατζηγιάννη για τη συνεισφορά του,  δήλωσε πως ο Πολιτισμός καη η Παιδεία είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της διακυβέρνησης του. 

Αναφερόμενος στη νέα Υφυπουργό Λίνα Κασσιανίδου ανέφερε πως: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ως καταξιωμένο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας μας, θα αφήσει το δικό της στίγμα, αξιοποιώντας τις επιστημονικές της γνώσεις και τα πολύ πλούσια βιώματά της. H ιδιαίτερα αξιόλογη επαγγελματική διαδρομή της κας Κασσιανίδου μαρτυρά τις γνώσεις και τις ικανότητές της που ήρθε η ώρα να βγουν από τα στενά όρια της ακαδημαϊκής κοινότητας και να προσφερθούν ως έργο πια για όλους τους Κυπρίους μέσω της άσκησης πολιτικής ωφέλιμης για το σύνολο του λαού μας».   

Πρόσθεσε επίσης, πως θέλει αρετή και τόλμη να αφήσεις ένα χώρο που διαπρέπεις και να ρισκάρεις να εκτεθείς στην πολιτική που είναι ένας σκληρός χώρος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο ΠτΔ συνεχάρει την Υφυπουργό για την διορισμό της και την ευχήθηκε παράλληλα καλή αρχή.

«Αγαπητή κα Υφυπουργέ Πολιτισμού, Δρ Βασιλική Κασσιανίδου,  Αγαπητή μου Λίνα, εκφράζω τη βεβαιότητα πως σε στενή συνεργασία με την Γενική Διευθύντρια και τους λειτουργούς και συνεργάτες του Υφυπουργείου, με τα άλλα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και με τη δική μου προσωπική στήριξη, θα φέρετε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία την απαιτητική αυτή αποστολή. Όπως εξαρχής επεσήμανα και σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους άλλους αξιωματούχους και συνεργάτες μου στην Προεδρία, αναμένω ήθος, αφοσίωση, εργατικότητα, στοχοπροσήλωση, αποτελεσματικότητα. Για το έργο μας κρινόμαστε όλοι καθημερινά, πρωτίστως από τον κυπριακό λαό που έχει δικαιολογημένα πολλές προσδοκίες από όλους εμάς. Συγχαίροντας σας για τον διορισμό σας, εύχομαι καλή αρχή στην επιτέλεση των καθηκόντων σας, την πιο καλή και παραγωγική πορεία».

Σας διαβεβαιώνω ότι θα εργαστώ σκληρά λέει η Βασιλική Κασσιανίδου

Από την πλευρά της η νέα Υφυπουργός Πολιτισμού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον διορισμό, προσθέτοντας ότι «έχω διαβάσει με προσοχή τους στόχους που θέσατε κ. Πρόεδρε για τον Πολιτισμό στο πρόγραμμα διακυβέρνησης και σας διαβεβαιώνω ότι θα εργαστώ σκληρά, μαζί με όλο το προσωπικό του Υφυπουργείου για να τους υλοποιήσω».

κασσιανιδου χατζηγιαννης

Η κ. Κασσιανίδου ευχαρίστησε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για όσα έκανε στη θητεία του και δήλωσε πως θα εργαστεί για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών αλλά και για να δώσει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Στην τοποθέτηση της η νέα Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην ένταξη του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού. Κλείνοντας δήλωσε πως εύχετε να βρει τους τρόπους για να γνωρίσουν οι νέες γενιές τη τέχνη και τον πολιτισμό της Κύπρου.

«Από την 1η Ιουλίου στο Υφυπουργείο έχει ενταχθεί και το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα Τμήματα της χώρας που μάλιστα σύντομα θα κλείσει 90 χρόνια λειτουργίας. Υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε αυτή η μετάβαση να γίνει ομαλά και αποτελεσματικά. Είμαι βέβαιη ότι στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα μπορέσει να υλοποιήσει απρόσκοπτα τους στόχους του που συγκλίνουν στην προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Εύχομαι πως μαζί θα βρούμε τους τρόπους ώστε οι νέες γενιές να γνωρίσουν τις τέχνες και τον πολιτισμό του τόπου μας από τα αρχαία μέχρι τα νεότερα χρόνια».