Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ξ

Πολύ κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που θα αρχίσει στις 10:00 αφού θα εξετάσει την Άρση Αργίας του Αρχιμαδρίτη Παγκράτιου, την υπόθεση αφορισμού του Θεολόγου Ανδρέα Πιτσιλλίδη αλλά και την υπόθεση με τον Τέως Κιτίου που δεν μετακινείται από την Μητρόπολη.

Το ζήτημα με τον Αρχιμανδρίτη Παγκράτιο Μερακλή, απασχόλησε μεγάλο μέρος της προηγούμενης συνεδρίασης των Συνοδικών που έγινε στις 13/06, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται απόφαση, στο αίτημα για άρση της αργίας που κατέθεσε μέσω επιστολής ο αρχιμανδρίτης Παγκράτιος και την οποία διαβίβασε ενώπιον της Συνόδου ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

«Επειδή τα νεότερα μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν είχαν υπόψη τα γεγονότα της επιβολής αργίας, ζήτησαν να μελετήσουν το σχετικό αρχείο και να εξετάσουν το θέμα σε επόμενη συνεδρία αφού καλέσουν προς τούτο και τον ίδιο», είχε αναφέρει ο Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου. 

Ακόμη, θα βρεθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, ο Θεολόγος, Ανδρέας Πιτσιλλίδης, πριν λάβει απόφαση για ανάκληση ή όχι της απόφαση του πενταμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου, το οποίο προ ετών του επέβαλε την ποινή του αφορισμού.

Παγκράτιος Μερακλής και Ανδρέας Πιτσιλλίδης θα κληθούν σήμερα να απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα τους υποβληθούν.

Ενώπιον της συνεδρίασης, θα βρεθεί και το θέμα που προκύπτει με τον Τέως Κιτίου, ο οποίος δεν φεύγει από την Μητρόπολη ο τέως Κιτίου εάν δεν του ενοικιάσουν διαμέρισμα.

Υπενθυμίζεται ότι, ο ιεράρχης κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη το 1981, τέθηκε σε αργία μέχρι και την εκδίκαση της έφεσης που έχει υποβάλει.